Johan Svensson: Jag spelade som en pajas

Ödesmatch mot Dalen – då fick Johan Svensson en oväntad svacka. Gästerna vann med 5–4 och Glimmamålvakten tog på sig tre av målen.
Sport • Publicerad 18 januari 2004

På onsdag väntar det prestigefyllda derbyt mot Kristianstads IK.

Men för den förre KIK-keepern är det inte säkert att det blir någon match.

– Efter den här insatsen är det bara att hoppas att man får spela, säger 21-åringen från Åhus. Jönköpingslaget vann bottenmötet med 5–4 och lämnade Glimma kvar under kvalstrecket.

Glimmamålvakten Johan Svensson bytte om rekordsnabbt och lämnade Trollarinken med mörk blick.

En stund senare delar han ut hård kritik – till sig själv.

– Det är skit alltihop. Det var en oerhört viktig match, en sån match man bara ska vinna, synd bara att jag spelade som en pajas, säger Johan.

– Tre av målen ska jag ta, säger han.

Glimmatränaren Reine Rydberg stirrar tomt när Svensson lämnar hallen, men tar sedan sin målvakt i försvar.

– Han har varit duktig sett över hela säsongen. Men det är klart… det känns lite snöpligt att dom får så enkla mål. Jag tycker att vi försökte, men det ville sig inte riktigt.

Glimma kom in till den tredje perioden med en 4–3-ledning och såg ut som ett vinnarlag.

Då kom chocken.

Glimma drog först på sig en utvisning och en halv minut senare åkte man på ett lagstraff för att man hade för många spelare på isen. I spel fem mot tre sköt Dalen 4–4 och tre minuter senare kom också segermålet.

Patrik Granbergs lyftning letade sig in bakom olycklige Johan Svensson.

– Pucken träffar mig på armen och går in bakom mig, suckar Johan, som tar på sig även 2–2-målet och 4–4-målet.

– Det var ingen höjdare. Nu efteråt är det inte mycket man kan göra. Det kommer nya matcher och nu gäller det bara att se framåt och ta nya puckar, säger Johan.

Redan på onsdag är det dags igen.

Derbyt mot KIK i Ishallen i Kristianstad.

– Dom verkar på gång och dom är ju bra. Vi har allt att vinna och pressen ligger på KIK, säger Johan Svensson.

Och räkna med en revanschsugen Glimmamålvakt.

Om nu inte Reine Rydberg väljer att satsa på Daniel Ekberg.

Patrik Persson

Matchfakta

Glimma Hockey–HC Dalen 4–5 (1–1, 3–2, 0–2)

Första perioden:0–1 (11.15) Andreas Evaldsson (Conny Mohlin), 1–1 (12.15) Magnus Rosenstråle (Filip Alricsson och Henrik Olofsson).

Utvisningar: Glimma:1x2 minuter. Dalen:Inga.

Skott:8–6.

Andra perioden:2–1 (0.56) Joakim Svensson (Håkan Joelsson), 2–2 (1.59) Jesper Hedell (Joakim Bring), 2–3 (4.28) Marcus Liljeblad (Andreas Evaldsson), 3–3 (13.10) Magnus Gustavsson (Filip Alricsson) spel fem mot tre, 4–3 (17.03) Jonas Seipp (Joakim Svensson) spel fem mot fyra.

Utvisningar: Glimma:1x2 Dalen:4x2

Skott:17–9.

Tredje perioden:4–4 (2.52) Conny Mohlin (Daniel Qvarnström) spel fem mot tre, 4–5 (6.09) Patrik Granberg (Jesper Hedell och Jimmy Komolainen).

Utvisningar: Glimma:3x2 minuter. Dalen:2x2 minuter.

Skott:14–8 (totalt 39–23).

Domare:Martin Fagerström, Olofström.