Annons

Johansson Norgren åter en vinnare

Skidor • Publicerad 8 januari 2022
Britta Johansson Norgren. Arkivbild.
Britta Johansson Norgren. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Efter flera år som långloppscupens stora dominant upplevde Britta Johansson Norgren ett tungt och skadefyllt fjolår. Men på lördagen var hon tillbaka i topp, när hon tog hem 62-kilometersloppet Pustertaler Ski Marathon i italienska Sydtyrolen.

38-åringen utmanades loppet igenom av landsmaninnan Ida Dahl och norskan Astrid Øyre Slind, men spurtade till sig segern, 6,7 sekunder före Dahl.

Annons

– Det är otrolig skönt. Det är inte självklart när man närmar sig 40 att fortsätta. Om man har en dotter där hemma som ringer och säger att hon saknar en, då vill man verkligen visa att man gör nytta här ute, säger Johansson Norgren till SVT.

Även i herrloppet blev det svensk dubbelseger när Max Novak vann en stor klungspurt strax före Oskar Kardin. Norges Stian Hoelgaard tog tredjeplatsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons