John Carew matchvinnare för Valencia

Sport • Publicerad 18 april 2001

Carew matchvinnare för Valencia

FOTBOLL. När Valencia-supportrarna började tvivla – då nådde äntligen norske anfallaren John Carew högst. Hans nickmål betydde 1–0, avancemang till semifinal i Champions League och att Fredriks Ljungbergs Arsenal spelat färdigt i Europa i år. Med 1–2-förlusten i London för två veckor sedan var ett mål allt Valencia behövde. Men det mål som alla ville se uteblev i första halvlek.

Efter första halvlek bytte Arsenals manager Arsene Wenger ut segerskytten i första mötet, Ray Parlour till förmån för Fredrik Ljungberg. Fredrik Ljungberg gjorde bra ifrån sig – men det var en annan nordman som stal rubrikerna den kvällen i Valencia.

När tiden började rinna ut nådde John Carew högst på ett inlägg från Jocelyn Angloma. Hans nick i 77:e minuten betydde 1–0 och ombytta roller i matchen.

Men 25 minuter var för kort tid och Arsenal fick kliva av planen som förlorare.

Men bland vinnarna i Valencia fanns också en svensk förlorare, Joachim Björklund. Tidigare på dagen hade namnet Joachim Björklund saknats när förbundskaptenerna tog ut truppen till vänskapslandskampen mot Schweiz.

Hos tränaren Hector Cuper har han heller inget förtroende och fanns inte ens med på avbytarbänken i matchen mot Arsenal.

För Valencia blir det dock inget spanskt motstånd i semifinalen. Deportivo la Coruna behövde hämta in 0–3-underläge hemma mot Leeds. När Djalminha gjorde 1–0 på straff redan i åttonde minuten väcktes hoppet bland de

33 000 på läktarna. Men närmare än 2–0 genom Diego Tristan nådde spanjorerna aldrig.

Därmed möts Valencia och Leeds i semifinalen.

På onsdag möts Real Madrid och Galatasaray samt Bayern München och Manchester United i de två övriga kvartsfinalerna.