Annons

Jon Jönsson återvänder till MFF

SM-guld med Malmö FF i fjol. Degradering till superettan med Landskrona i år. Nu räknar U21-landslagets Jon Jönsson med att återvända till himmelsblått.
Sport • Publicerad 31 oktober 2005
Säsongen i Landskrona blev inte riktigt vad Jon Jönsson hade hoppats. Nu återvänder Hässleholmsgrabben sannolikt till Malmö FF.BILD: TOMMY SVENSSON
Säsongen i Landskrona blev inte riktigt vad Jon Jönsson hade hoppats. Nu återvänder Hässleholmsgrabben sannolikt till Malmö FF.BILD: TOMMY SVENSSONFoto: 

– Som det känns nu kommer jag att spela med MFF nästa säsong, säger Jon Jönsson till Kristianstadsbladet.

Den Hässleholmsfostrade mittfältaren hoppades att utlåningen till Landskrona skulle ge en "Rosenbergeffekt". Riktigt så roligt blev det inte. Jon blev skadad i slutet på säsongen och till råga på allt trillade Landskrona ner i superettan efter kvalförlusten mot Gais.

Annons

– Det har varit tufft att sitta bredvid och inte kunna göra något. Samtidigt ville jag inte chansa och riskera att slå upp skadan ännu en gång, då hade jag kanske blivit borta från fotbollen i flera månader, menar Jon.

Hans skada sitter på vänster baksida, upp emot skinkan till. Jon räknar med ytterligare två till tre veckors rehabträning. Sen räknar mittfältskämpen med MFF. – Jag är inställd på att slåss för en tröja i MFF nästa säsong. Jag har kontrakt med Malmö och klubben säger fortfarande att de tror mycket på mig.

Sören Åkeby är ny tränare i MFF. Kommentar?

– Jag vet inte mer än att han har tränat Djurgården och sen att han varit i Danmark. I de klubbarna har han ju visat sig vara en bra tränare.

Är det en fördel för dig att Tom Prahl lämnat MFF?

– Nej, det spelar nog ingen större roll att han lämnat. Anledningen till att jag blev utlånad till Landskrona hade inte med Tom att göra, det blev tjafs om mitt kontrakt och sen kände jag att jag behövde något annat.

– Tom är väl inte den mest sociale tränare jag har haft, men han är duktig rent fotbollsmässigt, säger Jon Jönsson. Just nu kör Jon rehabträning med fokus på styrka och att få upp blodcirkulationen i området kring skadan. När han blir fri från skadan blir det full fokus på allsvenska säsongen 2006.

– Det var härligt när vi tog SM-guldet i fjol. Att få uppleva ett SM-guld till hade inte varit fel, avslutar Jon.

Marcus Nilsson

Jon Jönsson

Annons

Ålder:22.

Längd:183 cm.

Vikt:73 kg.

Född:Hässleholm.

Bor:Malmö.

Klubbar:IFK Hässleholm (–2000), Tottenham (2000–01), Malmö FF (2001–2004), Landskrona Bois (2005).

Aktuell:På väg tillbaka till Malmö FF efter att ha varit utlånad till Landskrona.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons