Annons

Jon Jönsson återvänder till Tottenham

FOTBOLL Jon Jönsson, talangen från Hässleholm, vill spela för Malmö FF och har redan fått lägenhet i Malmö. Men Tottenham stoppar honom från att träna eller spela med MFF. –Är inte affären klar på lördag så åker jag tillbaka till England. Det är inte mer med det, säger Jon till Kristianstadsbladet.
Sport • Publicerad 30 januari 2001

Jon Jönsson lämnade IFK Hässleholm i somras, skrev på ett treårskontrakt för Tottenham och tjänar 50000 kronor i månaden.

Det räcker inte.

Annons

Efter ett halvår med vantrivsel och ensamhet i London fick Jon nog.

Den sociala situationen i London blev i längden ohållbar och nu vill han hem till varje pris.

Parallellt med den jobbiga sociala situationen har Jon, märkligt nog, gjort succé rent sportsligt.

Han är yngst i Tottenhams B-lag har redan fått träna med stjärnorna i A-laget.

Nu vill han ta ny sats i Sverige och spela en säsong i Malmö FF – innan han är mogen att återvända till den engelska storklubben.

Men övergången drar ut på tiden. Under tiden har Jon fått tränings- och spelförbud av Tottenham.

–Det är inget som gynnar en ung spelare, men vår vilja är att lösa det här. Antingen med ett lån eller ett köp, säger Hasse Borg, Malmö FF:s sportchef. På lördag åker Malmö FF till Cypern träningsläger. Då måste affären vara klar annars är Jon beredd att åka tillbaka och fullfölja kontraktet med Tottenham.

–Det är meningslöst för mig att åka med till Cypern om jag inte får träna. I så fall åker jag tillbaka till Tottenham, säger Jon.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons