Annons

Jonny Lindhe tänker sätta sig i respekt

MOTOCROSS I en knapp månad har Jonny Lindhe (bilden) varit i Italien hos sin nye arbetsgivare Huskvarnafabriken i Levane. I helgen är det premiär. En stor inbjudningstävling och ett första test för Jonny att se hur han står sig i konkurrensen.
Sport • Publicerad 31 januari 2001
Foto: 

–Det ska bli mycket intressant och det är bra att börja med en tävling som inte gäller så mycket, säger Lindhe när Bladetsporten når honom i Italien.

–Inte mer än prestige och att man kan sätta sig i respekt hos de andra förarna...

Annons

Jonny har tränat hårt i de tre veckor som han varit i Italien och förutsättningarna är de bästa tänkbara.

–Fabriken har fyra egna banor, så det är bara ut och träna och testa cykeln, berättar Jonny.

–Det känns skönt att man har så mycket motocrosskörning i ryggen när man går in i säsongen. Det har aldrig hänt tidigare... Jonny fick sitt stora genombrott förra säsongen när han blev 19:e förare totalt och blev trea i den sista VM-deltävlingen i 500cc-klassen.

Placeringar som fick det internationella förbundet FIN att höja på ögonbrynen.

Jonny blev utsedd till ”The rookie of the year”. För Jonny kom det som en total överraskning.

–Vi fick en årskalender från förbundet och där fanns bilder på de tre bästa i de olika klasserna och så även en sida på mig. Det var där det stod att jag blivit utsedd till Årets nykomling, berättar Jonny.

–Det är en kul grej. Det är ju bara en som får priset varje år. Ett kvitto på att förra säsongen var lyckad... Den här säsongen inleds på allvar först nästa helg. Då väntar Italienska mästerskapen på nya hemmabanan i Montevarci.

–Det ligger bara fem kilometer här ifrån. Den har varit stängd, så jag har tyvärr inte hunnit testa den ännu, säger Jonny.

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons