Annons

Juniorer bakom Osbys derbyseger

Sport • Publicerad 27 januari 2001

ISHOCKEY

–Äntligen fick vi lite utdelning, sa OIK-tränaren Peter Andersson efter derbysegern hemma mot Diö.

Annons

6–3 (3–1, 2–0, 2–2) slutade matchen som var OIK:s i stort från början till slut. En seger som nog borgar för att Peters gäng inte behöver tänka på något kval.

Osby var betydligt bättre än smålänningarna. Hade ett jämnare lag med tre fungerande formationer.

–Tycker vi blivit ett stabilt lag med ett nu bra inspelat system, menade Peter Andersson.

Nio av lagets arton spelare är födda 1982 och senare. Halva laget är således juniorer. Där nu den rena juniorkedjan Kristoffer Skarp-Tommy Steiner-Olof Ahlberg vände matchen med två snabba mål i mitten av första perioden. Då hade efter sju minuter Daniel Malm gjort 1–0 sedan han stulit en puck vid blå anfallslinjen och där gästerna kvitterade i numerärt överläge. Då gjorde Tommy Steiner 2–1 och Olof Ahlberg 3–1 36 sekunder senare. Båda gångerna med assist av Kristoffer Skarp.

I slutet av andra perioden kom målen med 40

sekunders marginal. 4–1 av Niklas Nilsson och 5–1 av Stefan Lööw. Båda gångerna med KIK-spelaren Johan Andersson som passare.

Men sedan strulade det till sig i slutperioden då faktiskt Diö började sticka upp ordentligt.

Men så gjorde Niklas Nilsson sitt andra mål och det hela var över.

–Vi tappade då ett tag i försvaret där jag annars tycker Roger Svensson och Magnus Lindstedt inte minst stod för bra insatser tycket ”Pidda” Andersson.

Richard Jönsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons