Annons

Ebba Andersson mot Johaug i stafetten

Skidor • Publicerad 3 mars 2021
Jonna Sundling kan ta sin tredje guldmedalj på skid-VM i Oberstdorf när hon på torsdagen kör en av Sveriges sträckor i stafetten.
Jonna Sundling kan ta sin tredje guldmedalj på skid-VM i Oberstdorf när hon på torsdagen kör en av Sveriges sträckor i stafetten.Foto: Adam Ihse/TT

Det blir Charlotte Kalla och Jonna Sundling som tillsammans med Frida Karlsson och Ebba Andersson ska försvara Sveriges VM-guld i stafett på skid-VM i Oberstdorf.

De två sistnämnda var givna i laget, men att Kalla och Sundling kompletterar är knappast någon sensation.

Annons

Sundling tar förstasträckan och sedan tar Kalla, Andersson och Karlsson vid.

Norge har satt suveräna Therese Johaug på tredje sträckan, vilket innebär att hon ställs mot Ebba Andersson.

Charlotte Kalla har efter en jobbig vinter, där hon missade inledningen av säsongen efter att ha blivit sjuk i covid-19, visat gammal god form i Oberstdorf. Efter de fina resultaten i skiathlon (5:a) och på 10 kilometer fri stil (6:a) var det väntat att den 33-åriga stafettspecialisten skulle få chansen.

Detsamma gäller Sundling som redan har haft ett perfekt VM så här långt. Efter seger både i sprinten och sprintstafetten går hon nu för sitt tredje VM-guld under mästerskapet.

Sverige är som regerande världsmästare favorit till guldet och utmanas närmast av Norge med Therese Johaug i spetsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons