Annons

Källström gör debut i cupen

Med den sista sparken inför debuten i Rennes mot Angers i franska cupen på söndag satte Kim Källström bollen i krysset. Publiken runt träningsanläggningen "La Piverdière" applåderade – och väntar sig mycket av svensken.
Sport • Publicerad 3 januari 2004
Kim Källström trivs bra i sin nya klubb Rennes och i morgon gör han debut mot Angers i den franska cupen.
Kim Källström trivs bra i sin nya klubb Rennes och i morgon gör han debut mot Angers i den franska cupen.Foto: 

Det har varit några hektiska veckor för Sveriges nya stora fotbollsstjärna. Den 12 december skrev Källström proffskontrakt på 3,5 år med den franska klubben Rennes.

Han lämnade Djurgården efter ett väl utfört jobb med två SM-guld och en cupseger. Och han lämnade kompisarna och tryggheten i Stockholm – för det stora proffsäventyret i Frankrike.

Annons

På söndag spelar Kim sin första match i den röda och svarta fotbollsdressen. Mot Angers, ett lag från andra divisionen.

–Det ska bli skönt att få spela en riktig match igen innan serien börjar nästa helg (Toulouse borta), säger Kim Källström efter fredagens träningspass.

–Jag har inte spelat sedan U21-landskampen mot Spanien i mitten av november och man tappar fort tajmingen i spelet. Det är särskilt viktigt här i Frankrike där allt går så mycket snabbare. Det två timmar långa träningspasset inleddes i ilsket ihållande regn och hårda vindar som blåste in från Biscayabukten. Kim var utrustad med toppluva och handskar och hejade glatt på supportrarna som kantade träningsplanen. Där stod bland annat Henri Ernault, en fransk gentleman i pensionsåldern, som ser varje träning.

–"Le Suedois" är bra, han spelar bollen snabbt och springer mycket. Dessutom verkar han stark, hans lår är dubbelt så breda som mina, säger Henri Ernault och greppar om sitt ben för att visa.

Fystränaren Christian Schmidt var dock inte nöjd med Källströms dagsform när han anlände till Rennes i mitten av december.

–Kim fick köra hård träning första veckan. Nu har han tappat 3-4 kilo och är i bra form igen, berättar tränaren Laszlo Bölöni.

Bölöni, född i Rumänien, såg Kim spela första gången i november när Sverige slog Spanien med 2–0 i EM-kvalet (U21) i Halmstad.

–Kim kommer att spela på mittfältet, möjligen lite till vänster, och han blir viktig för oss, säger Bölöni.

–Vi har bara gjort två mål från mittfältet i år och det är för lite. Jag hoppas och tror att Kim ska tillföra laget offensiva kvalitéer. Han är också redan accepterad av alla i klubben, alla gillar honom och det är viktigt, tillägger Rennes-tränaren, som hoppas att tolfteplatsen i ligan kan förbättras under våren. Bölöni är en krävande tränare, säger Kim. Och det gäller att jobba stenhårt – på varje träning.

Tempot var rejält uppskruvat under fredagens pass. Det small friskt i varje närkamp och Källström haltade lätt efter ett par hårda sammanstötningar.

Annons

–Äh, det är ingen fara. Så här ska det vara, det måste få smälla lite, säger Kim, som gillar sin nya klubb.

–Jag trivs jättebra, bättre än jag hade trott. Klubben är perfekt skött, träningsanläggningen är fin och det är bra stämning i gänget. Dessutom verkar Rennes var en fin stad.

–Det hade varit annorlunda om man efter några veckor inte hade trivts och funderat "vad gör jag här" och så vidare. Men nu vill man bara komma igång och spela. (TT)

Stig Lindmark

FOTBOLL RENNES
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons