Kalmar kopplade greppet om allsvenska platsen

Kalmar FF har ena benet i fotbollsallsvenskan 2021. Laget var starkare mot sin småländska rival Jönköpings Södra, och vann onsdagens första kvalmatch i bäst av två med 3–1.
Fotboll • Publicerad 9 december 2020
Kalmar kopplade greppet om allsvenska platsen.
Kalmar kopplade greppet om allsvenska platsen.Foto: Mikael Fritzon/TT

Det allsvenska kvalet bjuder i år på ett Smålandsderby, där Jönköpings Södra kämpar mot Kalmar FF om en plats i högstadivisionen nästa år. På Stadsparksvallen i Jönköping segrade Kalmar efter en händelserik match.

Den första halvleken var smått kaosartad. Det hade inte ens gått tio minuter innan Jönköpings Kevin Rodeblad Lowe hade gjort två mål – varav ett i egen bur. Kalmars Sebastian Ring gav sedan Kalmar ledningen med 2–1 efter 19 minuter.

Ledningen höll sig till paus, och då tog Nanne Bergstrand beslutet att byta in norrmannen Geir Herrem. Ett kokt beslut, skulle det visa sig.

Efter tio minuter av den andra halvleken sköt Herrem in 3–1 från misstänkt offsideposition. Jönköping tryckte på, men Lukas Hägg Johansson gjorde flera klassräddningar i Kalmarmålet.

– Vi gör ingen jätteprestation direkt, men vi gör mål och det räcker, säger lagkaptenen Viktor Elm till Dplay.

Kalmar höll igen, och Elm jublade enormt på slutsignal. Returmötet på söndag blir hans sista match i karriären, och därmed är Kalmars Elm-era – bröderna David och Rasmus har redan slutat – över.