Kan politikerna leva med samhället de skapat?

De som varit kritiska till den exempellöst generösa invandringspolitiken har haft rätt, skriver Leif Westerhede. Beviset är sprängningar, skjutningar, gängkriminalitet, utanförskap. Hur sover egentligen de ansvariga – politikerna alltså?
Politik • Publicerad 4 september 2019
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ljus och blommor vid minnesplatsen på Sergels väg i Malmö där en 30-årig kvinna sköts till döds i förra veckan.
Ljus och blommor vid minnesplatsen på Sergels väg i Malmö där en 30-årig kvinna sköts till döds i förra veckan.Foto: Johan Nilsson/TT

* Är Du nära skottlossning sätt Dig i säkerhet.

* Pågår skottlossning är det viktigt att skydda sig.

* Ring 112 och berätta så detaljerat som möjligt.

* Låt ambulans och polis utföra sitt jobb.

* Berätta vad Du sett och hört för polisen.

* Dina observationer kan vara viktiga för uppklarningen.

Detta, gott folk, är polisens råd om hur du ska göra om du "hör skottlossning".

Men det är inte polisen i Caracas, huvudstad i Venezuela och världens farligaste stad, som delar med sig av de goda råden. Inte heller polisen i San Pedro Sula i Honduras, världens näst farligaste stad.

Nej, det är den svenska polisen. Och man gör det i Socialdemokraternas flaggskepp, Aftonbladet. Som en underrubrik till "dagens skjutning". Och som om det var den naturligaste saken i världen.

Detta är bara ytterligare ett exempel på, eller bevis för, att de som varit kritiska till den exempellöst generösa invandringspolitiken hela tiden haft rätt, och att alla de som med näbbar och klor försvarat densamma, det vill säga makteliten och det politiska etablissemanget livligt påhejade av media, inte minst SVT (ingen har väl glömt den "20 sekunder långa tystnaden" eller "Vi tar avstånd") hela tiden haft fel.

”Kan de verkligen sova gott om nätterna, när de ser vad för samhälle de skapat?”

Sprängningar, skjutningar, gängkriminalitet, utanförskap – allt detta kan givetvis inte enbart skyllas på en naiv och ansvarslös migrationspolitik.

Men jag är ganska övertygad om att våra toppolitiker, mellan skål och vägg, skriver under på att massinvandringen under de senaste 10-15 åren är den enskilt största anledningen till att människor inte längre känner sig trygga på våra gator och torg.

En sak jag länge undrat över: Hur har de det egentligen med nattsömnen alla dessa av oss skattebetalare avlönade politiker i de sju riksdagspartier – ingen nämnd och ingen glömd, alla har varit lika goda kålsupare – som stått upp som en man för den i längden helt ohållbara invandringspolitiken? Som bara suttit och tittat på när polis och myndigheter tappat all kontroll.

Kan de verkligen sova gott om nätterna, när de ser vad för samhälle de skapat? Kan de verkligen se sig själva i spegeln, när de hör och läser om alla sprängningar, skjutningar och avrättningar av unga kvinnor på öppen gata?

Vad har detta blivit för land? Hur har det kunnat bli så här?

För det är ju deras fel och ingen annans (de arma kommunpolitikerna har ingen del i detta) att man nu inte bara inom invandringsfientliga kretsar utan även bland breda folklager ställer sig frågan: Vad har detta blivit för land? Hur har det kunnat bli så här?

PS Moderaternas förslag om att minska invandringen med 70 procent är ett "fadersmord" på Fredrik "öppna era hjärtan" Reinfeldts och hans Alliansregerings flykting- och migrationspolitik.

Leif Westerhede

Opol obun

Leif Westerhede