Annons

Kaos första dagen

Kaos redan innan det ens hade börjat: Entrén till festivalområdet korkade igen och flera föräldrar och anhöriga missade första matchen på Åhus Beachhandboll Festival.
Sport • Publicerad 11 juli 2008
BILDER: TOMMY SVENSSONFoto: 

- Arrangörerna borde veta att det är som värst första dagen och på morgonen. Man kunde ha varit lite bättre förberedda, och åtminstone haft två entréer, tycker Bodil Gustavsson, från Vinslöv, vars barnbarn spelar i Eslövs IK:s F98-lag.

- Alla som har varit på ett stort evenemang står i köer. Det är inte fel att vara i god tid. Nu kom alla samtidigt och det bara "small till", kontrar evenemangsansvarige Bertil Lööf. Bodil Gustavsson fick köa en dryg halvtimme och missade sitt barnbarns första match, 09:15. Det var hon inte ensam om.

Annons

- Alla runt mig ringde från sina telefoner och sa att de inte hinner till första matchen. Det var tråkigt, säger hon.

Entréavgiften - 60 kronor, som gäller för hela spelveckan är en av nyheterna som festivalen drog med sig till det nya spelområdet. Åskådare betalar i biljettkassan och får sedan ett ut ett band som därefter ska häftas ihop. Spelare och ledare hämtar ut en "påse" innehållande bland annat "ledarbricka" och armband för spelarna.

När ledare, spelare och åskådare började att trilla in vid åtta-halvniotiden så blandades man med varandra. - Det är i och för sig inte så konstigt nu den första dagen. De flesta nioåringar vill väl inte släppa sin förälders hand och de kan man inte dela, säger Bertil Lööf.

Köerna till biljettluckan ringlade långa och strax efter halv tio upprättades en temporär biljettkö, så att folk kunde släppas förbi snabbare. Då gick det genast lättare.

Till lördagen har arrangörerna sett till att det finns en seperat kö för spelare och ledare, samt två passager för entré.

- Det är någon som inte har tänkt tillräckligt mycket här. Visst är det så, erkänner Bertil Lööf.

Festivalen Mats Jönsson kallar det en barnsjukdom.

- Det är sådant här man får räkna med på ett så här stort evenemang. Men man lär sig efterhand och gör saker bättre. Lugnare var det runt parkeringsplatserna, enligt C4 Tekniks, Lars Nyström. En bil blockerade en avfart i slutet av tennisvägen. I övrigt fanns det inga problem att rapportera om.

- Åhusstrand har öppnat sitt stora parkeringsområde för allmänheten och den har svalt 350 bilar idag. I övrigt så finns det parkeringar kvar vid Fädriften och hela skjutfältets parkering står ledig, meddelade Nyström vid tretiden på eftermiddagen.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons