Annons

Kaptenen: ”Jag bryr mig inte om att vi vann med 3–0”

Kristianstads IK besegrade Hanhals med 3–0 – men fredagsunderhållningen var minst sagt mager.
– Jag bryr mig inte om att vi vann med 3–0. Det är prestationen i sig vi inte ska vara helt nöjda med, säger kaptenen Fredrik ”Hasse” Hansson.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 18 september 2020
Erik Flood och KIK besegrade Hanhals med 3–0 efter en ganska slätstruken insats.
Erik Flood och KIK besegrade Hanhals med 3–0 efter en ganska slätstruken insats.Foto: Tommy Svensson

Efter Malmö, Rögle, Troja, Karlskrona och Tingsryd stod Hanhals på menyn för KIK i uppvärmningen inför Hockeyallsvenskan.

Kungsbackalaget som slutade näst sist i Hockeyettan, femma i vårserien och som förlorade mot Halmstad med 2–5 i onsdags.

Annons

Lätt match för KIK – som i oktober inleder sin andra säsong Hockeyallsvenskan – tänker ni?

Nja, de som hade förberett sig för målfest och funderade på om kulramen skulle plockas fram misstog sig. Grovt.

Foto: Tommy Svensson
Adam Falk (16) stod för 1–0-målet.
Adam Falk (16) stod för 1–0-målet.Foto: Tommy Svensson

KIK uppträdde segt och oinspirerat och visade återigen att man har svårt att ta tag i taktpinnen och skapa tryck när man ska föra matcherna.

Ett frejdigt Hanhals, med KIK-produkten Erik Hansson i laget, var raka motsatsen och såg ut att tycka att det här med att möta allsvenska KIK är det roligaste som finns.

– Det var en svår match. Första perioden tycker jag ändå att vi gör rätt så bra, andra perioden är inte bra… jag tror att vi släpper fem-sex frilägen i matchen. Det är lite dåligt att vi inte kan komma upp mer än vad vi gör, säger Fredrik Hansson.

Erik Hansson, som har KIK-ikonen Andreas Larsson som morbror, fick matchens första stora chans. KIK-backen William Pethrus kladdade vid blålinjen och gav Hansson ett rent friläge med Calle Clang i KIK-kassen.

Clang skulle få oväntat mycket att göra och Kungsbackalaget var nära flera gånger om att ta ledningen.

Foto: Tommy Svensson

Till slut bröt Adam Falk måltorkan när han satte 1–0 ungefär halvvägs in i matchen. Hanhals hade en avvaktande utvisning och efter ett långt sugande anfall kom det förlösande ledningsmålet för KIK.

Sju minuter in i tredjeperioden kom även 2–0, precis när Hanhals hade blivit fulltaligt. Joel Wahlgren gjorde målet och assisterades av tvillingbrorsan Max Wahlgren och Lucas Edmonds.

3–0 ramlade in i tom bur med 31 sekunder kvar när Hanhals hade plockat ut Mathias Israelsson och Oscar Öhman hittade målet.

Annons

– Första perioden är okej, där har vi kontroll även om vi inte är tillräckligt heta eller har viljan att smutsa ner oss, sedan… nej, det är inte bra, säger tränaren Mikael Gath.

– Clang (Calle) är bra i mål, Pethrus (William), Flood (Erik), det backparet kommer väl undan och Herman (Hansson) och Malte (Sjögren) kör liksom. Det är väl de som kan få någon form av av godkänt. Vi höll nollan och fick inga skavanker, vi får vara nöjda med det, säger Mikael Gath.

Fotnot: Förre KIK-forwarden Tony Pappila, som pausade hockeyn efter en depression, har brutit även med Hanhals och spelade inte mot KIK. Nu blir det i stället spel i Hockeytvåan med Vänersborg och sociala skäl anges som skäl för den nya flytten.

Ishockey, träningsmatch

Kristianstads IK–Hanhals Kings 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)

Första perioden:

Utvisningar, KIK: 1x2 minuter. Hanhals: 3x2 minuter.

Skott: 14–2.

Andra perioden: 1–0 (12.11) Adam Falk (Acke Ringström).

Utvisningar, KIK: 2x2 minuter. Hanhals: 1x2 minuter.

Skott: 7–11.

Tredje perioden: 2–0 (6.58) Joel Wahlgren (Max Wahlgren, Lucas Edmonds), 3–0 (19.29) Oscar Öhman, mål i tom kasse.

Utvisningar, KIK: 1x2 minuter. Hanhals: 1x2 minuter.

Skott: 15–7.

Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons