Annons

Kardum: ”Vi var otränade och oorganiserade”

Kristianstad FC är fortfarande segerlöst efter åtta omgångar. För mittfältaren Daniel Kardum har dock inte de inledande förlusterna kommit som någon överraskning.
– Vi var både otränade och oorganiserade, klart man inte vinner några matcher då, säger Kardum.
Kristianstad • Publicerad 25 maj 2019
KFC-mittfältaren Daniel Kardum tycker att hans lag har fått ett lyft sedan tränarbytet, även om det rent poängmässigt inte har skett någon större förändring.
KFC-mittfältaren Daniel Kardum tycker att hans lag har fått ett lyft sedan tränarbytet, även om det rent poängmässigt inte har skett någon större förändring.Foto: Tommy Svensson

Inför bortamatchen mot Eskilsminne bytte Kristianstad FC tränaren.

Ut med Besnik Llazani.

Annons

In med Joacim Velander.

Poängmässigt har det inte blivit någon riktig ”Velander-effekt” och KFC väntar fortfarande på första segern i årets söderetta.

Daniel Kardum har dock sett en ”Velander-effekt” i spelet och på träningarna.

– Vi har mycket bättre intensitet på träningarna nu. Innan ”Jocke” kom in var det inte så. Sen har vi också ändrat lite i vårt sätt att spela och framför allt har vi börjat att skapa målchanser. I förra hemmamatchen mot Tvååker skapade vi lika mycket på 20 minuter som vi gjorde under försäsongen och i de inledande matcherna av serien.

Kardum menar också att Llazani och Velander är två helt olika tränare i sitt sätt att leda laget.

– Vi har många unga spelare och de behöver pushas när de inte lyckas med något och inte få höra varje gång att man gjort fel.

Var Besnik gnällig?

– Nä, det var han inte. Men han hade en hög kravbild och hade sin approach som tränare, men den slog inte så väl ut.

Kardum berättar också att Velander har skruvat upp intensiteten och därmed kvalitén på träningarna.

– Vi var ganska otränade innan, men det har blivit bättre. Sen är ju alla lagen i den här serien väldigt organiserade men vi var både otränade och oorganiserade och då är det klart att man inte vinner några fotbollsmatcher.

Annons

Nu ser han dock positivt på framtiden. Trots att segernollan fortfarande är intakt.

– Vi kommer att ta första segern snart, det är jag säker på. Vi var det bättre laget mot Ljungskile förra helgen och när de gjorde 2–1 på straff på stopptid så kändes det jäkligt tungt. Det är väl sånt som är typiskt för ett lag i vår sits, men det gäller att vända den trenden nu.

Tre lag åker ut, ett får kvala och ni har i dagsläget sju poäng upp till säker mark. Treorna måste väl börja trilla in snart?

– Absolut, vi måste börja vinna. Vi har sagt att vi ska ha vunnit tio matcher när säsongen är slut så det är hög tid att börja plocka de där treorna nu.

Vad vet du om dagens Värnamo?

– Jag har rätt dålig koll på de flesta lagen i serien. Jag känner Thern (Jonas Thern, tränare i Värnamo) lite sen tiden i Osby och då spelade jag även en del med Daniel Ask, som är en jäkligt vass innermittfältare i Värnamo.

Då får du ta hand om honom?

– Det ska jag göra. Får jag ett läge så ska jag ge honom en rejäl kyss, på fotbollsplanen har jag inga problem med att dela ut smällar även om man känner varandra.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons