Annons

Karlsson firade med ny skalp

I går fyllde Martin Karlsson 26 år. Han firade på bästa sätt. Nio mål och två poäng mot IFK Karlskrona. 22–20 (9–9) mot IFK Karlskrona!
Sport • Publicerad 24 januari 2004
Andreas Andersson vräker sig fram i full kraft och gör ett snyggt mål på topplaget Karlskrona. Åhus vann överraskande igen – den här gången med 22–20.
Andreas Andersson vräker sig fram i full kraft och gör ett snyggt mål på topplaget Karlskrona. Åhus vann överraskande igen – den här gången med 22–20.Foto: 

– Bättre födelsedagspresent kunde jag inte fått. Att vi kunde slå Karlskrona igen – härligt, jublade födelsedagsbarnet efteråt.

Med sin nio fullträffar, sex spel- och tre straffmål, blev Martin Karlsson banans bäste målskytt.

Annons

– Rekord? Nä, jag har faktiskt gjort fler, i fjol i trean. Men nio pyttsar mot ett toppgäng som Karlskrona smäller förstås högt, log Martin.

Martin Karlsson, Cebastian "Basti" Bengtsson, Joakim "Kimse" Knutsson och de andra visade åter att de kan göra livet surt för vilket lag som helst hemma i Sånnahallen.

– Vi är ett helt annat lag på hemmaplan. Här, med den underbara publiken i ryggen, är vi inte chanslösa mot något lag. Men vi har ju gjort ett par hyfsade matcher på bortaplan också, vi slog ju bland annat Karlskrona i höstas.

– Då underskattade de oss säkert. Men nu var de ju förvarnade och ändå lyckades vi vinna. Det tycker jag var starkt, påpekade Martin. Visst var det starkt av Åhus att slå favorittippade IFK Karlskrona för andra gången i årets serie, karlskronalaget krigar ju med lokalkonkurrenten Hästö om seriesegern.

Martin Karlsson har naturligtvis stor del i sensationssegern. Men han vann inte matchen ensam åt Åhus.

Han hade utomordentligt bra hjälp av i första hand målvakten Cebastian "Basti" Bengtsson, björnstarke Joakim "Kimse" Knutsson och kontringsspecialisten Stanley Cederberg.

Matchen?

Jo, det var en match helt i publikens smak.

Tätt, tufft och ovisst in i det sista. Med fem minuter kvar ledde hemmalaget visserligen med betryggande 22–17. Men tre Karlskronamål på två minuter och en utvisning två och en halv minuter före slutet höll på att förstöra dagen för födelsedagsbarnet Martin Karlsson och Åhus Handboll.

Det var Åhustränaren (!) Ulf Larsson som snackade till sig en utvisning.

Annons

– Dumt, javisst. Men ibland överreagerar man. Som tur var lyckades vi hålla tvåmålsförsprånget. Det hade definitivt inte varit kul om vi tappat poäng på min dumhet, sa Uffe en smula skamset.

Leif Westerhede

Matchfakta

Åhus Handboll–IFK Karlskrona 22–20 (9-9)

Åhus Handboll:Martin Karlsson 9, (3 str), Joakim Knutsson 4, Stanley Cederberg 4, Christian Olsson 2, Magnus Ivarsson, Johan Persson, Andreas Andersson.

IFK Karlskrona:Andreas Hällkvist 5, Fredrik Björklund 4, Nermin Biscevic 3, Ari Nurminen 2, Thomas Håkansson 2, Daniel Norberg 1, Mathias Roos 1, Johan Svensson 1 (str), Fredrik Sjödahl 1.

Utvisningar, Åhus:1x2 minuter. Karlskrona:6x2 minuter.

Domare: Mikael Gustavsson, Helsingborg och Sara Månsson, Lund.

Publik:Speakern uppskattade publiksiffran till närmare 600. Handboll har blivit det stora fredagsnöjet i Åhus!

HANDBOLL ÅHUS
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons