Annons

Karlsson står över tävling: "Tar ingen risk"

Skidor • Publicerad 11 mars 2021
Sveriges Frida Karlsson skadade armen under tremilen på skid-VM i Oberstdorf, men lyckades ändå kämpa till sig ett brons.
Sveriges Frida Karlsson skadade armen under tremilen på skid-VM i Oberstdorf, men lyckades ändå kämpa till sig ett brons.Foto: Adam Ihse/TT

Frida Karlsson är inte helt återställd efter handledsskadan som hon ådrog sig på den avslutande tremilen på skid-VM i Oberstdorf och avstår från helgens tävling i Engadin.

”Hon hoppades in i det sista att det skulle fungera men vill inte ta några risker", meddelar skidförbundet.

Annons

"Det känns såklart trist men det här är det säkraste alternativet. Det har blivit bättre och bättre under veckan men jag hade behövt lite mer tid för att vara redo för tävling och jag vill inte riskera någonting", säger Frida Karlsson.

Karlsson gjorde illa armen i samband med ett fall under tremilen. Trots smärtan kämpade hon till sig ett VM-brons, innan hon direkt efter målgång fördes till sjukhus.

Loppen i Engadin – för damerna handlar det om 10 kilometer klassiskt på lördag och 30 kilometer jaktstart i fri stil på söndag – ersätter tävlingarna i Oslo, som ställdes in på grund av norska reserestriktioner.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons