Annons

Kb sänder alla KFC:s och Mjällbys matcher i ettan: ”Ett sätt att bredda erbjudandet”

Det är klart sedan tidigare att Kristianstadsbladet sänder samtliga Kristianstads DFF:s matcher i damallsvenskan.
Nu utökas satsningen med Kristianstad FC:s och Mjällby AIF:s alla matcher i söderettan.
– Direktsänd fotboll är alltid populärt och det här är ett sätt att bredda erbjudandet till våra prenumeranter, säger Jörgen Svensson, chefredaktör på Kristianstadsbladet.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 6 april 2018
Kristianstadsbladet kommer att sända alla Mjällby AIF:s och Kristianstad FC:s division I-matcher under 2018.
Kristianstadsbladet kommer att sända alla Mjällby AIF:s och Kristianstad FC:s division I-matcher under 2018.Foto: Jonas Gustafsson

Under lördagen sparkar söderettan igång och Kristianstad FC inleder på bortaplan mot nykomlingen Eskilsminne på Olympiafältet i Helsingborg.

En premiärmatch som går att se på kristianstadsbladet.se genom en rykande färsk satsning.

Annons

Lagom till säsongsstarten är det nämligen klart att Kristianstadsbladet sänder alla Kristianstad FC:s och Mjällby AIF:s seriematcher, både hemma och borta, under 2018.

– Det ingår i paketet för alla abonnenter och vill man ha tillgång till matcherna så köper man ett abonnemang på Kristianstadsbladet, säger Jörgen Svensson.

Det är tack vare att Gota Media AB, där Kristianstadsbladet ingår, slutit ett tv-avtal med Ettanfotboll som Kristianstadsbladets prenumeranter har tillgång till Kristianstad FC:s och Mjällbys matcher i division I.

Rättigheterna innefattar även Karlskronas och Oskarshamns alla matcher i samma serie – totalt handlar det om 108 livesända matcher i division I.

– Det känns roligt att kunna göra det här och det finns en fotbollspublik som är allmänt intresserad. Dessutom ser Mjällby ut att bli ett topplag och KFC ser också spännande ut. Intresset blir inte mindre av att Kristianstad får en ny modern fotbollsarena, säger Jörgen Svensson.

Daniel Franck är VD på DMC in Sports som har en lång erfarenhet av utveckling av mediarättigheter och sportproduktioner.

– Det känns väldigt roligt att vi har kommit till ett avtal. Vi tror att lokaltidningar är perfekta för en liga som fotbollsettan. Det är ett bra innehåll för tidningarnas digitala affär och det finns ett lokalt intresse, säger Daniel Franck till Kristianstadsbladet.

Förutom Gota Media har även MittMedia, som är en av Sveriges största mediekoncerner, bestämt sig för att sända division I-fotboll.

– Vi vill få igång det på en rimlig nivå och försöker hjälpa till och bygga hela affären på sikt. Vi har rättigheterna i fyra år och avtalet med Gota Media är på ett år, sedan får vi utvärdera när året är slut, säger Daniel Franck.

Sedan tidigare är det klart att Kristianstadsbladet sänder samtliga Kristianstads DFF:s matcher i damallsvenskan under 2018.

Annons

Det innefattar även Växjö DFF och IFK Kalmars matcher för den som är intresserad.

Uppgörelsen innebär att Gota Medias tidningar, Barometern-OT, Smålandsposten och Kristianstadsbladet, kommer att sända lagens samtliga matcher under säsongen, totalt 60 stycken. Matcherna produceras i samarbete med plattformen Damallsvenskan.tv och visas för tidningarnas prenumeranter.

För Kristianstadsbladet innebär möjligheten att kunna följa damallsvenskan och herrarnas division I den största tv-satsningen hittills.

– Främsta anledningen till att vi gör det här är att vi planerar för att finnas till även i framtiden. Och det är så här framtiden ser ut, säger Jörgen Svensson.

Fotnot: Hårt favorittippade Mjällby AIF inleder på bortaplan mot Husqvarna under söndagen. Matchen har flyttats från Vapenvallen och kommer i stället att spelas på konstgräs på Rosenlunds IP i Jönköping.

Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons