Annons

KDFF-back debuterade i A-landslaget – inhopp och svensk storseger

Debuten i A-landslaget är avklarad för Josefine Rybrink.
Kristianstads DFF:s backprofil avlöste Nilla Fischer i den 78:e minuten när Sverige vann med hela 6–1 mot Österrike i årets första landskamp.
Fotboll • Publicerad 19 februari 2021
Jubel efter ett av Fridolina Rolfös mål.
Jubel efter ett av Fridolina Rolfös mål.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Det började däremot något trevande för den rutinerade svenska startelvan i årets första landskamp.

Första farligheten mot Österrike dröjde till 20 minuter hade gått då Sofia Jakobsson sprang i djupled. Men Real Madrid-svenskan fick inte till inspelet mot en framstormande Lina Hurtig och bollen gick till hörna.

Annons

Där gick det betydligt bättre. Olivia Schoughs hörna letade sig till den bortre delen av straffområdet där Linda Sembrant nådde högst och nickade in 1–0.

– Vi gjorde mål på hörna och jag fick sätta första där. Jag fick in den och det var gött, säger Sembrant till SVT.

– Vi ville göra en bra prestation men också vinna matchen. Vi gör sex mål – och det är bra. Vi gör mål på fasta och även i spelet.

Fem minuter senare skulle dock Österrike få sin första hörna – och även den resulterade i mål tack vare Virginia Kirchbergers panna.

Men Sverige skulle komma att gå till pausvila med 4–1 i ryggen.

Fridolina Rolfö gjorde 2–1 i 34:e matchminuten på fint manér. 27-åringen fintade höger, tempoväxlade och stänkte dit bollen i bortre hörnet.

I 37:e minuten fick Sverige ännu en hörna och denna gång var det Lina Hurtig – som fick chansen från start i anfallet – som nickade in bollen positionerad vid den främre stolpen.

Strax före pausvila ökade Filippa Angeldal på till 4–1.

Andra halvlek var endast tio minuter gammal när Fridolina Rolfö gjorde sitt andra mål för kvällen. Men bara någon minut senare åkte Wolfsburg-stjärnan på en hård smäll intill sidlinjen. Rolfö låg kvar en stund, såg ut att ha rejält ont och byttes följaktligen ut mot landslagsdebuterande Johanna Rytting Kaneryd.

Sverige vann till slut med 6–1 och efter matchen haltade Rolfö runt på planen, men var vid gott mod.

Annons

– Jag ser inte riktigt vad som händer, men jag känner vad som händer. Jag tror att det är ett knä som jag får på svanskotan. Nu är jag väldigt öm så det är svårt att säga men jag hoppas att det inte är någon fara, säger hon och berättar att man nu får övervaka och se hur det känns i morgon, innan man tar det vidare, säger hon.

På tisdag väntar lägrets andra – och avslutande – match och då väntar hemmanationen Malta.

– Jag tror det blir två helt olika matcher. I dag fick vi prova på ett lag som ibland kom med hög press på oss och hur vi kan spela oss ur det. Vissa gånger gjorde vi det bra, vissa hamnade vi lite i trångmål, säger Sembrant till SVT.

– Det var ganska svårspelat på den här planen, den var väldigt hård så det studsade lite. Men vi fick kontroll på det till slut.

Fridolina Rolfö fick ett knä mot svanskotan.
Fridolina Rolfö fick ett knä mot svanskotan.Foto: Stefan Jerrevång/TT
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons