Annons

KDFF knockat av Sunnanå

Kristianstads DFF tog ledningen, men sedan vände Sunnanå. Maria Åhlunds come back till Norrvalla blev inte som hon hade tänkt sig. "Självklart hade jag velat vinna", säger hon.
Sport • Publicerad 9 juli 2008
Det blev en tung kväll för KDFF. Bild: Ola Westerberg
Det blev en tung kväll för KDFF. Bild: Ola WesterbergFoto: 

Maria Åhlund lämnade för två säsonger sedan allsvenska Sunnanå för spel i Kristianstads DFF.

Hon vann med laget serien och i år spelar hon åter igen i samma serie som sin gamla klubb.

Annons

Inför mötet med Sunnanå på Norrvalla i Skellefteå var hon förväntansfull.

- Det kändes jättekul, inspirerande och spännande, men det är klart att jag hade velat vinna, säger Åhlund som hade en stor del av vännerna på läktaren.

- Jag hade i alla fall fixat 15 fribiljetter till matchen.

Målmässigt började det också bra för gästerna. I den 23:e minuten kom Erla Arnadottir på högerkanten och de flesta trodde att hon var offside - inklusive Sunnanås Magdalena Esseryd.

På inlägg från Arnadottir gjorde Frida Petersson 0-1. Det var början på vad som skulle bli en målrik match.

I 33:e minuten kvitterade Sunnanå och i den 40:e tog de ledningen. Strax innan paus kvitterade dock KDFF igen och med 2-2 i paus kändes det bra för Åhlund.

- Dom började bra men vi jobbade oss in i matchen och jobbade praktiskt taget in två bollar. Det kändes kanon i paus och vi hade det som i en liten ask.

Men några mer mål för de allsvenska nykomlingarna blev det inte. Trots att Maria Edman räddade en straff så var det Sunnanå som förde matchen.

- Hon visade vägen med en räddning och egentligen ska alla följa efter, men ingen gjorde det, och det är jättetråkigt, säger Åhlund och fortsätter:

- Jag hade önskat att vi kört på och jag vet inte riktigt varför vi inte klarar av det.

Annons

Sunnanå avgjorde med två mål inom fyra minuter. Det blev den femte raka förlusten för skåningarna.

- Vi är nykomlingar och förra året gick vi obesegrade genom serien. Vi knäckte Djurgården i första matchen och när vi sedan började förlora så får vi hängskallar. Vi är inte vana.

Vad ska ni göra under uppehållet?- Vi får ladda om och börja på ny kula. Komma tillbaka och börja om från början.

KDFF-tränaren Ulf Palmquist var bedrövad efter matchen.

- Det känns hemskt i och med hur vi spelade i den andra halvleken. Första var helt okej även om vi släpper till några mål som vi inte borde.

- Moberg har fyra chanser där det kunde ha blivit mål och vi var bra hela halvleken förutom en stund i början.

Vad hände i halvtid?

- Det är oförklarligt. Vi måste vara mentalt trötta. Det kostar på att spela i allsvenskan och någon annan förklaring har jag inte, säger Palmquist och fortsätter: - Det blir bra med Umeå Södra och Bälinge efter uppehållet. Det kommer att bli precis en sådan omstart som vi behöver.

Magnus Lindkvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons