Kempe hjälte efter fula tacklingen

Svenske Adrian Kempe blev dubbel målskytt när hans Los Angeles besegrade Edmonton med 5–1 i NHL.
Det andra målet kom direkt efter att Kempe utsatts för en våldsam tackling.
Ishockey • Publicerad 6 december 2021
Los Angeles-spelarna, med Adrian Kempe till höger, firar nattens seger mot Edmonton.Foto: Jason Franson/AP/TT

Los Angeles-forwarden Adrian Kempe, som genom matchens två fullträffar noterade sitt nionde och tionde mål för säsongen när Edmonton besegrades med 5–1, hade en händelserik NHL-kväll.

Kempe sköt först 2–0 med ett handledsskott den i andra perioden. Men med knappa sju minuter kvar av matchen dunkades han brutalt in i sargen med ansiktet först av Edmontons storstjärna Connor McDavid – som skickades ut till omklädningsrummet.

Kempe blev liggandes på isen ett tag och fick blodig plåstras om. Därefter gav han direkt svar på tal och satte det första av tre snabba powerplaymål för Los Angeles.

– Jag var inte beredd på den tacklingen och ville känna så att huvudet var okej innan jag reste mig. Men det kändes bra, säger 25-åringen till Aftonbladet.

På annat håll i NHL var det svenskmöte i målet. Jacob Markström, i Calgary, må ha blockerat ett skott mer än Vegas-målvakten Robin Lehner, men Lehner fick se sitt lag vinna med 3–2. Då hade också Elias Lindholm varit framme och nätat för Calgary.