Annons

KFC och Mjällby prisade

Fotboll • Publicerad 16 augusti 2017

Kristianstad FC:s satsning på unga talanger fortsätter och ett bevis för det är andraplatsen i den andra omgången av ungdomsbonusen i division I, som Svenska Spel håller i.

Ängelholms FF var bäst med 30 poäng (vilket gav 15 000 kronor) och sedan följde KFC och Vasalund på en delad andraplats med 16 poäng (10 500 kronor vardera).

Annons

Mjällby AIF återfanns på delad fjärdeplats med 14 poäng (4 500 kronor). (KB)

Fakta

Ungdomsbonus

För varje spelare född 1998 eller senare som deltar i en seriematch säsongen 2017 får klubbarna i division I södra och division I norra poäng. Två poäng för startspelare och en poäng för inbytt spelare.

Ungdomsbonussäsongen delas upp i fyra ”delomgångar” bestående av omgång 1–6, 7-12, 13-18, 19-24. Samt en slutgiltig som baseras på den sammanlagda poängen under säsongen (de två sista omgångarna räknas inga poäng).

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons