Annons

KFC:s glädjebesked – nyckelspelaren stannar

KFC:s sportchef Dennis Nanasi kom under onsdagen med ett glädjebesked.
Nyckelspelaren Yonathan Getachew har valt att spela vidare i KFC.
Och samtidigt har klubben mer grejer på gång.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 1 augusti 2018
Yonathan Getachew, längst till höger, fortsätter i KFC.
Yonathan Getachew, längst till höger, fortsätter i KFC.Foto: Bosse Nilsson

På måndag är det slut på semestern för KFC-spelarna. Träningarna drar igång inför den viktiga höstsäsongen.

Ingen har väl missat KFC:s kamp med den ansträngda ekonomin vilket bland annat har lett till att flera spelare tvingats lämna klubben.

Annons

Två spelare som klubben inte vill släppa, men som har ryktats bort och även provtränat med superettan-klubben Varberg, är Yonathan Getachew och lagkaptenen Jesper Modig.

Under onsdagen kom sportchefen Dennis Nanasi med ett glädjande besked.

– Yonathan Getachew stannar och kommer att spela med oss i höst, berättar han.

Getachew har fått en betydande roll i KFC och att han stannar betyder mycket för klubben inför hösten. Läget med Jesper Modig är dock oförändrat. Lagkaptenen vill själv lämna klubben samtidigt som KFC jobbar hårt med att få behålla sin mittfältskugge.

– Läget är detsamma som innan, Andreas (Andersson, klubbens vice ordförande) för fortfarande diskussioner med Jesper. Vi vill ha kvar Modig och han skulle bli oerhört svår att ersätta.

En annan som omgärdats av flyttrykten är anfallaren Andreas Grahm.

– Han är fortfarande osäker. Vi för bra diskussioner med Andreas och bollen ligger hos honom. Känner han att motivationen finns för division I så fortsätter han nog.

Telefonen har gått varm hos Dennis Nanasi i veckan. Spelare måste in och här ligger klubben långt fram med flera spelare.

– Vi har oerhört mycket på gång, men saker och ting har inte fallit på plats ännu så jag vill inte säga några namn. Några av spelarna vill vi gärna se först innan vi pratar om eventuella kontrakt.

Så det kan finnas provspelare på träningen på måndag?

Annons

– Det kan ses som mycket möjligt ja.

Ni söker även klubbar att samarbeta med, vilka rör det sig om?

– Vi vill egentligen samarbeta med alla klubbar runtomkring. Det finns klubbar högre upp som är intressanta för oss likväl som det finns klubbar längre ner i seriesystemen som också är intressanta.

Ska klubben rädda kontraktet i division I så menar Nanasi att det främst är rutinerade spelare som måste in. Därför är inte Argentinaspåret aktuellt till höstsäsongen utan de tre spelare som redan finns i klubben, men som har gått skadade, kommer att bli viktiga i lagbygget.

– Vi behöver spelare som kan gå in och leverera direkt och som inte behöver tid att acklimatisera sig. Till nästa säsong vill vi gärna scanna av området och få in unga talangfulla spelare, men som det ser ut nu behöver vi rutin, säger Nanasi och fortsätter:

– Jag har följt Maximiliano Cabana och Guido Barreyro här under sommaren och de har tränat stenhårt med dubbla fyspass. De kommer vara redo när vi drar i gång igen. Lite mer frågetecken är det med Niklas Jönssons ljumskar. Han har hållit ihop bra nu under rehaben och vi hoppas på honom.

Trots att flera spelare har lämnat laget ser Dennis Nanasi fram emot höstsäsongen.

– Även om många har lämnat och det har varit kaos i klubben så står vi här redan nu med tre spelare som känns som nyförvärv plus att vi tagit hem Anton Bloom, som i min värld absolut är redo för division I. Vi kommer få in några namn till som ryms inom vår budget och jag tycker att det känns bra inför hösten, säger Nanasi.

Per Widerberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons