Annons

KFF bjöd in Öster i racet

(Uppdaterad 22.30) 1–3 i seriefinalen mot Öster var inte vad Kristianstads FF hade räknat med. Allra minst tränaren Peter Persson – som hade motorsågen fulltankad inför betygsättningen efter matchen. "Många är riktigt dåliga i dag", säger Persson.
Sport • Publicerad 31 augusti 2009
KFF förlorade med 3-1 mot Öster. Bild: Lasse Ottosson
KFF förlorade med 3-1 mot Öster. Bild: Lasse OttossonFoto: 

Det finurliga och fartfyllda anfallsspelet gick i baklås i säsongens viktigaste match. Och när sen även försvaret darrade så var 1–3 knappast något att förvånas över. Inte med det berömda facit i hand. Ingen i KFF hade förmågan att dyrka upp Östers försvarsmur. Ingen hittade rätt nyckel för att öppna den småländska betongdörren.Inte Niklas Nordgren.Inte Alexander Malmström.Inte Fredrik "Lillen" Andersson.I-n-g-e-n.- Jag vet inte varför vi inte hittar rätt. I tidigare matcher har vi kunnat spela vårt spel trots att vi legat under men i dag kunde vi inte det, säger "Lillen" med besviken och låg stämma. Pallade ni inte trycket?- Va fan ska jag säga? Vi har blivit lite upphaussade och kanske vi inte kunde hantera det riktigt. Men å andra sidan så är det ju sånt man ska kunna hantera. Kapten Andersson försökte så gott han kunde och tillhör dem i skaran som ändå kan kvittera ut ett godkänt betyg. Men det där lilla extra saknades när KFF skulle omvandla tanke till verklighet.Östers mittbackspar Mario Vasilj och åldermannen Fredrik Bild är gör knappast 10,5 på 100 meter. Desto mer vassa är de i luften. Ändå envisades KFF med att nöta luftpastejer mot Östers rödblåa fyrtorn i nästan hela den andra halvleken.- Vi hade verkligen pratat om att i-n-t-e spela så men ändå så gör vi det. Vi skapade ju faktiskt inte många chanser förutom vårt mål, säger "Lillen" besviket."Lillen" var kritisk – men det var ändå inte i närheten av vad tränaren Peter Persson var.- Öster var inte bra men vi var sämre, vi var usla i dag, säger Peter Persson, som inte var nöjd med mycket. - Dåligt försvarsspel, dåligt anfallsspel och dålig rörelse. Synd att vi ska göra en sån här insats, speciellt nu när det kom så mycket folk. Vad beror det på. Den klassiska anspänningen?- Ja, det är väl det. Det är ju många som är riktigt dåliga i dag. "Hiir-Sa" (Peter Hiir-Salakka) och Viktor (Agardius) är de enda som står upp och "Met" (Muhamet Ahmeti) gör ett okej inhopp. Samtidigt som KFF underpresterade så gjorde Öster det svårt för KFF och spelade smart sen man fått det turliga 2–1-målet (se annan artikel) i början av den andra halvleken.- Fast vi har mött bättre lag. De vinner rättvist i dag för att dom är tyngre än oss men speciellt bra var dom inte. Det var bara det att vi var sämre, säger KFF-tränaren.Första hemmaförlusten. Hur påverkas moralen i laget efter en sån här förlust? Nu är Öster bara en pinne bakom. Det kunde varit sju och det kunde stannat kvar vid fyra.- Det får vi se, men vi ska nog kunna komma igen och resa oss. - Jo, så är det. Men nu är det åtta matcher kvar och det lär ju i alla fall bli en spännande höst.

Ja, det känns så vá…

Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons