Annons

KFF fick också sin trippel – i ungdomsklasserna

Kristianstads FF fick nöja sig med silver i seniorklassen. På pojksidan blev det däremot både guld och silver. Samtliga tre pojkfinaler var en intern KFF-uppgörelse.
Sport • Publicerad 7 januari 2004
Pojkar 12. Målvakten Fiton Buzuku klarar ett friläge, och KFF:s 12-åringar besegrade klubbens 11-åringar med klara 7–1.
Pojkar 12. Målvakten Fiton Buzuku klarar ett friläge, och KFF:s 12-åringar besegrade klubbens 11-åringar med klara 7–1.Foto: 
Pojkar 14. Tufft och tätt var i finalen mellan KFF:s 14-årslag. KFF (vita tröjor) vann med 3–1.
Pojkar 14. Tufft och tätt var i finalen mellan KFF:s 14-årslag. KFF (vita tröjor) vann med 3–1.Foto: 
Pojkar 16. Berat Gjyrevic (längts till vänster) blev matchens lirare när KFF II besegrade KFF I med 5–4 efter sudden death. Inte konstigt att spelarna jublar. BILDER:LASSE OTTOSSON
Pojkar 16. Berat Gjyrevic (längts till vänster) blev matchens lirare när KFF II besegrade KFF I med 5–4 efter sudden death. Inte konstigt att spelarna jublar. BILDER:LASSE OTTOSSONFoto: 

– Jag har varit med i klubben ett bra tag men vi har aldrig varit starkare på ungdomssidan, säger tränaren Niklas Gunnarsson och får stöd av kollegan Patrik Sjöberg.

– Vi är på rätt väg, helt klart. Det visar om inte annat resultaten.

Annons

Klubbar som Mjällby AIF, IFK Hässleholm och Ifö/Bromölla har inspirerat Kristianstads FF till att satsa på ungdomarna.

– KFF United var själva startskottet, sen har vi byggt på och utvecklat verksamheten. Men vi är fortfarande bara i början av utvecklingen, säger Tommy Björck som är ansvarig för Ungdom Elit.

Klubbens ungdomar hade stora framgångar under 2003 – inte minst i DM.

Juniorlaget gick till semifinal efter att ha bland annat besegrat Malmö FF. I semifinalen blev dock Helsingborgs IF för svårt.

Pojkar födda -89 gick till semifinal men föll mot Malmö FF.

Pojkar -87 vann DM. I finalen besegrades Malmö FF med 3–1.

– Vi ska spela inne-DM i Skurup på lördag. Då får vi en ny chans att mäta oss med Skånes bästa lag, säger Janne Pettersson.

Någon Zlatan i sikte?

– Det finns många talanger. Zanjin Tufek är en spelare som gjort riktigt stora framsteg. En anfallare som har det mesta och som borde ingå i Skånelaget. Det är internationell prägel på dagens ungdomsverksamhet i KFF. Invandrarna har gjort intåg i klubben och ungdomarna sätter sin prägel på spelet.

– I pojkar 12 består 75 procent av truppen av invandrarbarn, berättar Patrik Sjöberg.

Annons

De flesta av ungdomarna bor på Charlottesborg, andra kommer från Näsby. Det barnen har gemensamt är kärleken till fotbollen.

– De är otroligt träningsvilliga. De ville bland annat köra träning för att förbereda sig inför den tuffa vinterträningen. Man trodde knappt sina öron, säger Janne Pettersson som gillar de nya vindarna som blåser i KFF.

– Klubben utbildar inte enbart fotbollsspelare. Vi tar ett stort socialt ansvar.

– Många av barnen kommer från trassliga hemmiljöer och det är viktigt att någon bryr sig om och hjälper de här barnen. Detta är bara början. Kristianstads FF bygger en organisation som ska göra klubben självförsörjande på egna talanger. Om man får hjälp av kommunen vill säga.

– Kristianstad är i behov av en inomhushall anpassad för fotbollsträning. Den skulle hjälpa många föreningar, säger Niklas Gunnarsson och får medhåll av Tommy Björck.

– Det är på tiden att kommunen visar musklerna.

Tommy Björck vill dessutom ha bättre motstånd. Inte minst i Bladets och Alliansens turnering.

– Jag anser att Alliansen borde göra turneringen tillgänglig för klubbar även utanför Kristianstads och Bromöllas kommuner.

– Bjud in Hässleholm och behöver man fler tider så går det alldeles utmärkt att använda Bollhallen.

Återstår att se om någon är beredd att ta emot passningen.

Patric Nilsson

INNEFOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons