Annons

KFF och BoIS blir 1614 Kristianstad?

1614 Kristianstad eller Kristianstad 1614. Där har ni namnet på Kristianstads nya fotbollsförening. – Inga kommentarer, men vi kommer att släppa det mycket snart, säger Lars Åkerman, ordförande i Kristianstads FF.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 17 november 2015
Lars Åkerman, ordförande i KFF.
Lars Åkerman, ordförande i KFF.

Idrottsfolket i Kristianstad går fortfarande i väntans tider när det gäller nya namnet på sammanslagningen mellan Kristianstads FF och Kristianstad BoIS.

Ryktena har varit många och folk har spekulerat i namn som Kristianstad FC och bokstavskombinationer som till exempel KBFF.

Annons

Men enligt flera säkra källor till Bladetsporten så kommer den nya klubben att gå under namnet 1614 Kristianstad, eller möjligtvis det omvända.

Något som ledningen inte vill bekräfta.

– Det är inget jag kan bekräfta, det får bli "inga kommentarer" på det, säger Lars Åkerman, ordförande i Kristianstads FF.

Åkerman säger dock att man i KFF och Bois är mycket nära ett offentliggörande av det nya klubbnamnet.

– Det kommer att ske inom en mycket snar framtid, säger han.

Pratar vi dagar?

– Ja, eller kanske till och med timmar. Jag ska åka iväg på torsdag och kommer att vara borta ett tag och innan det ska vi ha gått ut med nya namnet.

– Men så länge vi inte har allting klart runt det här så vill jag inte säga något om det eller kommentera några föreningsnamn, säger Åkerman, som annars är full av tillförsikt inför framtiden.

– Allting känns fantastiskt och kan vi få alla bitar att falla på plats så tror jag att vi kan se fram emot en härlig fotbollsframtid i Kristianstad.

Fotnot: Siffrorna 1614 kommer naturligtvis från årtalet då staden Kristianstad (då med gamla stavningen Christianstad) grundades.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons