Annons

KFUM illa ute

BORDTENNIS 2–6 mot Gröstorp. KFUM Kristianstad framstår allt mer som en avstigningskandidat i pingisettan.
Sport • Publicerad 15 januari 2001
Jamie Lindqvist mot Gröstorp. KFUM-stjärnan vann sina matcher, men KFUM Kristianstad förlorade och nu är division II hotande nära. Bild: BOSSE NILSSON
Jamie Lindqvist mot Gröstorp. KFUM-stjärnan vann sina matcher, men KFUM Kristianstad förlorade och nu är division II hotande nära. Bild: BOSSE NILSSONFoto: 

–Ännu har vi inte gett upp. Vi har Kävlinge borta i nästa omgång, och den är jag övertygad att vi vinner, och då är vi med igen, säger lagledaren Anders Norlén.

KFUM kunde inte röra mittenlaget Gröstorp. Gästerna hade ett betydligt jämnare lag.

Annons

Faktum är att det var Jamie Lindqvist mot Gröstorp. Jamie vann båda sina singelmatcher – precis som nere i Simrishamn.

–Det är starkt, inte minst att besegra Zhao Guo Rong, säger Norlén.

Kinesen spelade med KFUM Kristianstad förra gången klubben var uppe i division I – och han hade behövts även den här sejouren. En spelare som inte släpper speciellt många matcher på den här nivån. Men det var, precis som vanligt, på andrabordet som KFUM Kristianstad förlorade den här matchen. Fredrik Olin och Lars-Magnus Nilsson räcker helt enkelt inte till.

–Kanske inte mot de bästa lagen, men mot Kävlinge och Jönköping har de visat att de kan plocka matcher. Och det är mot dom lagen vi ska ta poäng, helst då vinna, säger Norlén.

I nästa omgång väntar just Kävlinge. Ett lag KFUM besegrade med 6–2 på hemmabord.

–Jag är övertygad om att vi vinner även på lördag. Och då är vi med igen.

Om inte?

Ja, då spelar KFUM Kristianstad division II-pingis nästa säsong.

Av Patric Nilsson 044-18 55 49
Av Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons