KHK bjöd på megaskräll

"Näst svåraste bortamatchen på säsongen". Då bjöd Kristianstad HK på en superskräll och knockade trippla SM-finalisten Skuru IK med 24–21 (11–12) uppe i Stockholm.
Handboll/Stockholm • Publicerad 28 september 2016
KHK har inlett säsongen med två raka segrar. Foto: Peter Åklundh

Stockholmslaget Skuru, SM-finalist de tre senaste åren och som tippas utmana Sävehof om guldet även den här säsongen, är besegrat.

Och det av KHK, som vände en bedrövlig matchstart till seger med tre bollar.

Tacka framför allt KHK-keepern Lucie Satrapova (42 i räddningsprocent) och Caroline Månsson (åtta fullträffar) för det.

Matchen?

Den kan sammanfattas så här:

KHK sprang bort sig helt underförsta kvarten av matchen och lät Skuru dra iväg till 7–3.

Ett resultat som 20 minuter in i matchen hade blivit 9–6.

Och ungefär där vaknade KHK på allvar och började lägga grunden till vad som kan vara klubbens största seger hittills.

Efter uppoffrande spel av inte minst Caroline Månsson (fyra mål i första) på vänsterkanten och Lucie Satrapova i målet åt sig bortalaget i kapp till 9–8 som var 12–11 i paus.

Månsson och Satrapova fortsatte sedan att glänsa i andra halvlek, samtidigt som KHK effektivt plockade bort Skurus nyvärvade landslagsspelare, Angelica Wallén.

39 minuter in i matchen tog KHK ledningen för första gången i matchen, och trots att Skuru hämtade sig i kapp och förbi i den 46:e, knöt KHK näven i fickan och jobbade sig tillbaka. 17–17 blev 18–17 till KHK - som sedan hade dragit i väg till 21–17 med fem minuter kvar.

Och ungefär där var matchen vunnen.

Linnea Törnkvist smällde in 24–20 med 52 sekunder kvar och satte den definitiva spiken i kistan, innan KHK fullkomligt exploderade av glädje när slutsignalen ljöd vid 24–21.

KHK tog därmed sin andra raka seger och ser ruskigt vasst ut inför fortsättningen.

Nästa match spelar KHK på lördag, 15.00 hemma mot Skövde.