Annons

KHK med lovande insats mot sargat motstånd

Kristianstad Handboll tog emot LUGI för träningsmatch under lördagen.
Ett decimerat LUGI gav KHK seger med uddamålet efter en rad lovande spelmässiga bitar att ta med sig till kommande säsong.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 10 augusti 2019

KHK tog emot LUGI för träningsmatch och vann med uddamålet, 19–18.
KHK tog emot LUGI för träningsmatch och vann med uddamålet, 19–18.Foto: Victor Lindstammer

KHK stod för en fin insats mot LUGI, med förre KHK-spelaren Sarah Carlström i laget, under lördagens träningsmatch. Trots att gästerna saknade en hel rad spelare, främst på nio meter, fanns det absolut relevanta bitar att ta med sig framöver.

Annons

– De hade knappt några ordinarie spelare på nio meter så det blev en lite konstig matchbild men jag tycker vi gör mycket bra, säger KHK:s tränare Ulf Schefvert.

Framförallt var det i defensiven som man imponerade och stod för ett gediget arbete likt en del tidigare träningsmatcher under pågående försäsong.

– Vi gör en bra match bakåt där vi står oss bra med mycket vilja, precis som vi gjort nästan hela försäsongen hittills.

I offensiv väg inledde man piggt men kroknade lite med orken i andra halvlek.

– Vi jobbade på bra i första sen tröttnar vi lite samtidigt som de var offensiva och fick oss att jobba mycket i försvaret.

Sex mål kom via spel in på linje och ytterligare sju stycken från kantavslut där nyförvärvet Emilia Andersson imponerade på ledningen.

– Hon har inte varit uppe på den här nivån tidigare men jag tycker hon gör det jättebra och har en rad fina inspel, avslutar en nöjd Ulf Schefvert.

Handboll, träningsmatch

Kristianstad HK–LUGI 19–18 (11–8)

Målskyttar i KHK: Maja Hansson 4, Zoe Afram 4, Katja Ryesberg 3, Andrea Jacobsen 2, Martina Weisenbilderova 2, Josefin Gunnarsson 2, Alva Söderbom 1, Elin Steen 1.

Anton NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons