KHK tillbaka på vinnarspåret – vann Skånederbyt

Kristianstad HK har vänt trenden. Efter två raka förluster och mindre lyckade insatser slog man in på vinnarspåret i Skånederbyt mot H65 Höör. KHK vann med 26–22 (11–10) efter att Lucie Satrapova och Asli Iskit svarat för grymma prestationer.– Jag sa ju att vi är svårslagna här hemma, sa tiomålsskytten Asli Iskit, som nu gjort 21 (!) mål på två matcher.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 26 oktober 2016

KHK började matchen klart bäst och ledde bland annat med 4–1 och 6–3.

Och just vid ställningen 6–3 så hade vi två klart dominanta utespelare på planen. KHK:s Asli Iskit hade gjort fem av KHK:s sex mål och Cassandra Tollbring hade gjort H65:s alla tre.

KHK hade 7–4 efter 18 minuter, men då började spelet krampa en aning.

Jannike Wiberg i H65:s mål spelade upp sig samtidigt som hennes lagkamrater började hitta nätet bakom KHK:s Lucie Satrapova, som bara släppte in två mål under de första 13 minuterna.

KHK ledde med 11–10 i paus och i andra halvlek spelade KHK ännu bättre än vad man gjorde i inledningen av den första halvleken. Framför allt anfallsspelet flöt på som det ska.

Man gick fram till 18–13 och hade 19–15 och såg då ut att gå mot en klar seger.

Men då började man ta dumma avslut från nio meter som gjorde att Marie Wall & de andra i H65 kunde göra enkla kontringsmål på KHK.

H65 gick ikapp till 21–21 och hade då rejält momentum i matchen.

Men då svängde det på nytt. KHK knöt näven och tiomålsskytten Asli Iskit klev fram och gjorde två raka mål fram till 23–21.

– Det känns verkligen härligt att få visa vad jag kan, min start här i Kristianstad har ju varit ganska jobbig, säger Iskit.

Doldisen Johanna Johansson ökade på till 24–21 och det var också hon som satte spiken i kistan när hon sög åt sig bollen på bläckfiskmanér och krigade in 25–22 med 1.48 kvar av matchen.

Efter det var det gamnackar på Anna Olsson och H65.

Asli Iskit gjorde tio mål, Lucie Satrapova var 48-procentig i målet och Linnea Törnkvist gjorde en stark andra halvlek på sin högerkant.

Och så då Johanna Johanssons avslutning på matchen.

Där har ni nycklarna till att KHK vände trenden och gick segrande ur det här Skånederbyt.

– Nu följde vi vår gameplan och då blev det också seger. Det är så här vi ska spela, myste KHK-tränaren Stefan Wall efter slutsignalen.