Annons

KHK-tränaren: "Förlorar på våra egna fel”

En stark upphämtning räckte inte.
När det skulle avgöras föll Kristianstad HK på eget grepp.
– Det är surt att förlora, men vi faller på en massa egna fel, säger tränaren Ulf Schefvert, som fick med sig några positiva besked från Göteborg.
Handboll/Göteborg • Publicerad 27 januari 2019
Ulf Schefvert och hans KHK fick inkassera en sur förlust i Önnered trots en stark upphämtning.
Ulf Schefvert och hans KHK fick inkassera en sur förlust i Önnered trots en stark upphämtning.Foto: BOBBO LAUHAGE

SHE-jumbon Kristianstad HK fick fart på anfallsspelet, vände ett knepigt underläge och fick fram en dramatisk avslutning.

Men slutskedet blev hemmalagets.

Annons

Önnered, som tog timeout med 39 sekunder kvar, fick in bollen till förra KHK-spelaren Linnea Jönsson på linjen. Linnea revs ner, fick straff och Sarah Carlström utvisad.

Jessica Ehrnbring, som missat två straffar under matchen, satte 28–27 med 19 sekunder kvar.

Med bara sju sekunder kvar kom kvitteringsläget för KHK och Andrea Jacobsen, men inbytte målvakten Miranda Nasser räddade friläget och i stället kunde Victoria Larsson fastställa slutresultatet 29–27 i tomt mål.

– Det sista målet skiter jag i. Jag tycker att vi fick en larvig tvåa och jag tyckte knappt att det var straff heller. Vi kunde spelat sju mot sex, jag hade förberett det, men nu blev det sex mot sex i stället, säger Ulf Schefvert, som grämer sig över Sarah Carlström och Caroline Månssons missar i slutskedet av matchen och några väl enkla baklängesmål.

– De springer in tomt bakom, det får inte ske på den här nivån. Vi förlorar på egna misstag, säger KHK-tränaren.

Men det fanns en hel del ljusglimtar vid sidan om nya Dajan Jovanovska.

Sarah Carlström gjorde åtta mål, fortsätter att gå i bräschen och är oumbärlig för laget.

Martina Weisenbilderova visade fina takter på linjen.

Andrea Jacobsen såg piggare ut än på länge.

– Sarah vågar skjuta, hon vågar spela ut och vågar spela in, säger Ulf Schefvert, som fick se ett fint samarbete mellan Sarah Carlström och Martina Weisenbilderova, som gjorde en stark insats på linjen.

– Det var mest för att slippa byta anfall-försvar, men det är mycket boll i henne. Hon har det i sig och kan fånga med en hand… hon gör det riktigt jävla bra, säger KHK-tränaren.

Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons