Annons

KHK-tränaren om hånen på upptaktsträffen

Kristianstad HK tippas femma av SHE-tränarna själva. Men Ulf Schefvert, som hade stor show på upptaktsträffen, fick fokusera mer på sin frisyr och frånvaron på sociala medier.
Handboll/Malmö • Publicerad 11 september 2017
Foto: Björn Lindgren/TT
Foto: Björn Lindgren/TT

Upptaktsträffen på Casino Cosmopol i Malmö gav ett tydligt besked. Tränarna i SHE tror på en topplacering för Kristianstad HK under den kommande säsongen. KHK tippas nämligen femma.

Även tränaren Ulf Schefvert tippade sitt lag femma. Men när det var dags för KHK med Schefvert och Caroline Månsson på scen handlade inte så mycket om tabellplacering. I stället diskuterades förhållandet till IFK Kristianstad, sociala medier – och Schefverts frisyr (!).

Annons

– Vi kan inte jämföra oss med IFK utan får hitta vår egen väg fram. Det är en helt annan verklighet de lever i. De tränar en gång på morgonen, sen fikar de i sex timmar, sen tränar de igen. Våra tjejer går upp och jobbar på morgonen, sen tränar vi, sa Schefvert, som också fick en fråga på videolänk från sonen Olle Forsell Schefvert, spelare i tyska Wetzlar.

"Tänker du klippa dig den här säsongen?" frågade Olle.

– Jag är rätt nöjd med den här frisyren. Jag planerar inte och springer inte iväg och beställer tid och sånt... jag säger till min fru Anita att nu får du klippa mig, svarade Ulf Schefvert, som även förklarade skillnaderna mellan att träna damer och herrar:

– Det är roligare att träna tjejer, man kan träna dem hårdare. Tjejer återhämtar sig snabbare än killarna. Och tjejerna piper inte så jävla mycket som killarna, sa han.

Stort fokus hamnade också på Schefvert frånvaro på sociala medier, något som konferenciern Patrik Westberg fastnade vid.

– Alla kan inte vara som (Andreas) Stockenberg och inte ha något att göra. Jag har sådan här... vad heter det... mejl. Och varför heter det sociala medier? Att slänga en massa skit på någon är väl inte socialt. Och det ser jag på tv att folk gör, sa Schefvert.

Och jodå, lite, ytterst lite, kom att handla om lagets prestationer på planen.

– Klubben har satt som vision att ta guld 2020, det låter spännande. Men man måste börja utveckla sin organisation och utveckla egna spelare, inte bara köpa spelare. Kristianstad är ett riktigt handbollsnäste, så det finns säkert plats för ett topplag även på damsidan.

Fakta

Så tippade tränarna

1. H65 Höör

2. Sävehof

3. Lugi

4. Skuru

5. Kristianstad HK

6. VästeråsIrsta

7. Boden

8. Skövde HF

9. BK Heid

10. Önnereds HK

11. Skara HF

12. Team Eslöv

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons