Annons

Kianzad knäskadad: "Som ett basebollslag"

En av Sveriges största MMA-stjärnor Pannie Kianzad skulle gå en drömmatch mot världsfyran Irene Aldana.
Då gick främre korsbandet av på träning.
MMA • Publicerad 7 juli 2022
Pannie Kianzad. Arkivbild.
Pannie Kianzad. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Tre dagar innan midsommarafton skrev Kianzad på ett kontrakt för att möta världsfyran Irene Aldana på ett huvudkort. Bara dagen senare gick korsbandet av på en brottningsträning i Örebro.

– Det var som ett basebollslag. Det kändes som att allt bara gick på en sida och bara smälldes av. Det var väldigt, väldigt obehagligt. Första tio till femton minuterna var det rätt mycket smärta, säger hon till HD.

Annons

Kianzad, nionderankad i UFC:s bantamvikt, fick beskedet av läkarna att hon behövde opereras och matchen ställdes in. Besvikelsen var enorm.

– Jag skrek ihjäl mig i bilen, jag var så jävla arg, jag var så frustrerad, jag skyllde på mig, på andra, skyllde på alla.

Att främre korsbandet går av är en allvarlig skada som kan ta lång tid att läka, men hon menar att MMA-utövare är av hårt virke.

– Det är inte riktigt samma sak för MMA-fajters. Vi har sett MMA-fajters komma tillbaka till match efter fyra månader. Jag ger mig själv allt från fem till sex månader.

Hon berättar för HD att hon vägrar se skadan som en bromskloss. Kianzad siktar mot en titelmatch i framtiden.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons