Annons

KIK ger Patrik Linder sparken

ISHOCKEY LIMHAMN. I onsdags spelade Patrik Linder Kristianstads IK:s premiär mot Alvesta. Några timmar senare, i samband med träningen i torsdags, fick han sparken av klubben. –Det är klart att jag är besviken, säger 22-åringen till Kristianstadsbladet.
Sport • Publicerad 7 januari 2001

Det var efter värvningen av fyrfaldige svenske mästaren Bosse Svanberg som KIK-styrelsen tyckte att truppen blev för stor. I torsdags kväll informerades spelarna och tränarna om läget – och om att Patrik Linder (bilden) fått sparken.

–Sparken och sparken... jag tycker att det låter grovt. Vi kan väl säga att Patrik inte är kvalificerad som vår trupp ser ut för tillfället, säger Kjell Jacobsson, ordförande i KIK:s elitsektion.

Annons

Med Bosse Svanberg hade KIK 14 forwards i truppen, mot normala 12. Om de sista platserna i laget slogs Patrik Linder, samt KIK:s egna jun iorer Johan Andersson och Johan Jacobsson.

Det var därför Linder fick gå.

–Vi vill satsa på våra egna juniorer, det har vi sagt hela säsongen. Det här är ett led i det, säger Kjell Jacobsson.

Det är inte känsligt för dig när den ene spelaren är din son, Johan Jacobsson?

–Nä, det tycker jag inte. Det här är något vi är överens om i styrelsen. Tränarduon Jari Laakkonen och Stefan Pettersson var emellertid inte inblandade i beslutet. De sa tidigt ifrån att de inte ville vara med om att plocka bort någon spelare – därför fick styrelsen själv ta beslutet.

Märkligt, kan tyckas.

–Nä, det vet jag inte. Vi får förstå att styrelsen tycker att vi var för många spelare i truppen, säger Jari Laakkonen.

Men ni hade hellre haft Patrik kvar?

– Det tror jag väl... kanske...

För Patrik Linder kan emellertid inget förändra situationen. Hans kontrakt med KIK är uppsagt och han måste söka sig en ny klubb.

Annons

Tungt, inte minst med tanke på att han i somras bröt upp från hemmet i Ronneby och flyttade till Kristianstad – bara för att spela med KIK.

–Det är klart att det känns, men samtidigt får inte allt rasa samman bara för det här. Nu är det som det är och det får jag acceptera, säger Patrik.

>Blev du förvånad över beskedet?

–Jo, lite. Det hade visst stått i tidningen att spelare kanske skulle få lämna, men det är ju inget man tänker på.

Trivdes du i klubben?

–Absolut. Jag trivdes mycket bra. Jag var glad att jag fick chansen att komma till KIK, och hade velat vara kvar hela säsongen. Efter beskedet att han fått sparken från klubben erbjöd KIK honom att spela resten av säsongen i Osby IK, som KIK har ett visst samarbete med.

Men det vill inte 22-åringen.

Han väljer i stället att spela med moderklubben Kallinge/Ronneby.

–Det känns bättre att komma till en klubb där jag känner spelarna och allt runt omkring. Och sen spelar Kallinge en serie över Osby också, säger Patrik, som hoppas få klartecken från sin nygamla klubb redan i början av veckan.

Vad tycker du om att KIK sparkar spelare så här?

Annons

–Jag tror nog att klubben ska vara lite försiktig med att skicka i väg spelare sådär. Det ger inget bra rykte. –Men det finns ingen schism mellan mig och klubben och jag vill inte snacka skit. Jag fick chansen, men lyckades kanske inte fullt ut. Det får jag acceptera, det är lite sånt här som är tjusningen med hockey, att det alltid händer en massa.

Men det måste vara rätt svårt att förstå tjusningen en sån här dag?

–Jo, det är sant. Nu är man bara besviken.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons