Annons

KIK gör sig redo för beskedet: "Bara en liten bagatell”

Kristianstads IK tvingades till en liten teknisk justering i bokföringen.
Efter måndagens blixtsnabba extra årsmöte väntar KIK nu på ett definitivt klartecken från licensnämnden.
– Det var bara en liten bagatell, så det känns bra för vår del. Nu avvaktar vi det slutgiltiga beskedet, säger KIK:s ordförande Sune Lundberg.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 25 juni 2019
Foto: , Victor Lindstammer

För 14 dagar sedan presenterade Kristianstads IK en rekordvinst på närmare 2,7 miljoner kronor i samband med sitt årsmöte.

Klubben har därmed ett eget kapital på drygt 1,5 miljoner kronor och uppfyller hockeyallsvenskans ekonomiska krav.

Annons

I väntan på ett slutgiltigt besked, som väntas komma under första delen av juli månad, har licensnämnden gjort en liten anmärkning på KIK:s bokföring.

Därför hade Kristianstads IK under måndagskvällen ett blixtsnabbt extra årsmöte för att skriva under ändringen.

– Det är teknikaliteter och mötet var över på två minuter. Vi har behövt flytta en avskrivning från balansrapporten till resultatrapporten. Det är bara en teknisk bokföringssak och har ingen påverkan på det egna kapitalet, säger Sune Lundberg.

Men det justerade bokslutet inskickat inväntar nu Kristianstad ett besked från licensnämnden och grönt ljust för spel i hockeyallsvenskan.

– Som vi ser det är det väldigt positivt. Det känns bra för vår del, säger Sune Lundberg.

Innan siste juni ska klubbarnas redovisningar vara på plats och därefter kommer ett besked om vilka klubbar som är godkända och uppfyller kraven.

– Det slutgiltiga beskedet lär komma runt 10-15 juli, säger Sune Lundberg, som efter det extra årsmötet hade ett längre ordinarie styrelsemöte.

– Vi håller på att sätta olika grupper, det är lite mer i hockeyallsvenskan än i hockeyettan. Allting graderas upp och det behövs fler krafter både ideella och inom föreningen. Jag hoppas att vi ska lösa det här, det ser bra ut i alla fall. Det är många som älskar KIK och det känns betryggande.

Sune Lundberg berättar även att hockeyallsvenskan tillsammans med kommunen har varit och tittat på Kristianstads ishall för att se vad som behöver göras för att uppgradera hallen.

– Det är fibernät för C Mores tv-sändningar, kommentatorbox… det är inga större grejer men som ändå måste fixas, säger KIK-basen.

Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons