KIK har laddat om batterierna Speluppehållet har gjort KIK-spelarna piggare i benen

Speluppehållet tycks ha fått Kristianstads IK att ladda om. Bortamötet mot Mölndal slutade med 5–3-seger och ett par steg uppåt i tabellen.
Sport • Publicerad 9 december 2002

– Det har verkligen varit ett välbehövligt speluppehåll. Nu känner man sig piggare både i benen och i huvudet, säger Niklas Evertsson, tvåmålsskytt i går. Men alla som minns premiären i Mölndal för drygt två månader sedan hade nog hjärtat i halsgropen efter två spelade perioder i går. I premiären ledde KIK med 4–1, och tappade sedan den till synes kassaskåpssäkra segern till 5–5. I går ledde Kristianstad med 3–1 halvvägs in i den andra perioden – och tappade till 3–3 vid periodens slut. Försvarsspelet var vid båda målen helt stillastående – Betsikokos fick ensam försöka täcka målet. – Det var rena kalabaliken i egen zon de sista tio minuterna av andra perioden, konstaterar KIK-tränaren Matti Pauna. Dök tankarna på premiärmatchen upp? – Nej, sånt har man inte tid att tänka på. Man kan använda sig av gamla misstag för att lära sig av dem – men mitt under en match tänker man inte så. Vad sa du till killarna i periodpausen? – Egentligen inget särskilt. Elementära grejor, sådant man säger om och om igen, säger Pauna. Efter periodpausen kom KIK ut som ett nytt lag. Mölndal däremot kom ut ungefär som samma lag som avslutat andra perioden – men betydligt tröttare. – De körde ju slut på sig när de jagade kvittering i andra perioden, säger Matti. Och när Mölndal i tredje perioden om igen försökte pressa på i KIK:s zon för att få in ett ledningsmål så öppnades det för kontringar. Jimmie Rönnbäck fick pucken i mittzon av Björn Carlsson, och satte full fart mot Mölndalsmålet tillsammans med Niclas Evertsson. – Vi kom i läge två mot två, jag fick pucken av Jimmie och hade mer eller mindre friläge, säger Evertsson, som alltså noterades för två mål under kvällen. Hur var det egentligen med det första målet du gjorde, räknar du dig som målskytt där? – Klart jag gör, jag var ju siste KIK-are på pucken, flinar Evertsson. Målet ifråga var KIK:s 3–1-mål, en riktig bjudning från Mölndals sida. Evertsson kom från kanten, och slog en passning in mot mål… – Tanken var att jag skulle spela in till Håkan Hedin, men pucken tog på skridskon på en back, och gick in i mål, säger Evertsson. Men tillbaka till tredje perioden och ställningen 3–4. Matchen stod och vägde, långt ifrån avgjord, och ett tröttkört Mölndal gjorde allt för att kvittera igen. KIK höll undan, och med mindre än tre minuter kvar att spela fick kvicke Pär Persson tag i pucken, och kontrade tillsammans med Andreas Larsson. Och Larsson i friläge gjorde inget misstag, utan placerade pucken mellan benen på målvakten och punkterade matchen. – Då kändes det avgjort. Innan dess var det bara ett måls ledning, och då kan allting hända, säger Niklas Evertsson. – Jag är stolt över vad killarna presterade i dag. Mölndal är ett lag som egentligen passar oss ganska illa, de åker mest skridskor av alla lag i serien, och ger aldrig upp, säger Matti Pauna.