Annons

KIK-tränaren: ”Vi kan inte hålla på så här länge till”

En in – tre ut.
Kristianstads IK:s trupp fortsätter att krympa oroväckande och innehåller bara 16 utespelare på den långa Gotlandsresan.
– Vi kan inte hålla på så här länge till, säger tränaren och sportchefen Mikael Gath inför onsdagskvällens match i Visby Ishall.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 16 januari 2019
Mikael Gath är hårt luttrad efter alla skador och sjukdomar och har bara 16 utespelare med sig till Gotland.
Mikael Gath är hårt luttrad efter alla skador och sjukdomar och har bara 16 utespelare med sig till Gotland.Foto: Bosse Nilsson

Skador- och sjukdomar har varit en följetong för Kristianstads IK under säsongen.

Mot Vimmerby i söndags saknades Marcus Sirén (hjärnskakning), Roger Ohlsson (axel/rygg), Robin Sterner (knä), Malte Sjögren (sjuk), Oliver Olsson (bruten arm), Tobias Dyk (sjuk) och Victor Löfstedt (sjuk).

Annons

När KIK-truppen på tisdagen, efter morgonens träningspass på hemmaplan, satte sig i bussen och startade resan mot Visby och en ny match i allettan, så var i alla fall Malte Sjögren tillbaka.

Men i gengäld saknades Zeke Back (sjuk) och Rögle-lånen Karl Påhlsson och Balint Horvath (som spelade med Rögles J20 borta mot Karlskrona på tisdagskvällen).

– Det är olyckligt att Zeke också blev sjuk, och Röglekillarna visste vi om att de behövs där. Men vi kan inte hålla på så här länge till, det kan jag säga, säger Mikael Gath.

Var det nära att du kunde få med Victor Löfstedt och Tobias Dyk?

– Nej, det kan jag inte säga. Jag har inte pratat med dem i dag (läs under tisdagen), men de var inte bättre i går (måndags) och då kändes det inte aktuellt.

Det innebär att Mikael Gath och Andreas Lilja har 16 utespelare tillgängliga till den långa och knepiga bortamatchen mot Visby/Roma i allettan.

Åtta backar och åtta forwards innebär att KIK återigen (Hugo Danielsson och Christoffer Rasch vikarierade som forwards mot Hanhals) tvingas flytta fram backar i forwardspositioner för att få ihop formationerna.

Senast KIK spelade mot Visby/Roma på Gotland, i början på februari i fjol, hamnade man i ett flygstrul och förseningar gjorde att man kunde komma igång först strax efter 20.45.

Den här gången tog KIK bussen redan på tisdagen. Efter övernattning i Södertälje tar KIK-truppen färjan från Nynäshamn under onsdagsförmiddagen.

Efter matchen tar man färjan tillbaka till fastlandet och väntas vara hemma igen i Kristianstad – efter en hel natt i buss – tidigt på torsdagsmorgonen.

Annons

– Det är en tuff resa, konstaterar Mikael Gath, som är revanschsugen efter 1–4-smällen borta mot Vimmerby i söndags.

– Jag tycker inte att vi presterade på den nivå som vi kan, så vi måste upp igen och det kommer att krävas för att ta poäng på Gotland. Men känslan är att vi vill tillbaka, säger KIK-tränaren, som är beredd på ett tufft spelande hemmalag.

– Vi ska utnyttja vår fart och spelskicklighet. Det är planen och det är det som kommer att skada dem, säger Mikael Gath.

Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons