Annons

KIK vann släktkampen

Kristianstads IK vann med 5–3 hemma mot Lunds IS. Centern Patric Johansson njöt lite extra av segern. På läktaren satt nämligen pappa Stig Johansson.
Sport • Publicerad 12 januari 2004
KIK besegrade Lunds IS och forwarden Patric Johansson njöt lite extra av segern. Pappa Stig, med förflutet som klubbdirektör i KIK, är nämligen ordförande i Lund numera. BILDER: RONNIE SMITH
KIK besegrade Lunds IS och forwarden Patric Johansson njöt lite extra av segern. Pappa Stig, med förflutet som klubbdirektör i KIK, är nämligen ordförande i Lund numera. BILDER: RONNIE SMITHFoto: 

I mitten av 1990-talet var Stig Johansson klubbdirektör i det hårdsatsande Kristianstads IK.

Nu är han ordförande i Lunds IS.

Annons

– Det var mycket prestige i kväll, så det var rätt skönt att vinna. Vi har snackat en del om matchen på telefon, ler Patric Johansson.

Längre än så hinner han inte i sin analys förrän Stig kommer fram och gratulerar till segern.

– Bra gjort. Det är väl egentligen inte så konstig att ni vann. Det ska ni göra. Ni är det bättre laget, säger han. Lunds IS sladdar i botten av division II-tabellen och förutsättningarna inför mötet med KIK var inte de bästa.

– Vår bäste back Mattias Dyk halkade på en isfläck utanför omklädningsrummet och skadade knät så illa att han inte kunde spela. Därför kändes det rätt tungt redan före start. Hela säsongen har varit fylld av skador, suckar Stig Johansson.

Trots Lunds alla bekymmer så dröjde det innan det matchen avgjordes.

Det var först efter 15.18 i den tredje perioden som Patric Johansson och hans kvalplatsjagande KIK kunde andas ut.

Johan Jacobsson frispelade snyggt Johan Wångå som inte gjorde något misstag i duellen med Lundkeepern Robert Hjalmarsson.

Målet betydde 5–3 och säkrade två mycket viktiga poäng.

– Skönt att det kom till slut, men ärligt talat borde vi ha avgjort långt tidigare. Vi hade många chanser och jag får väl ta på mig något av misstagen, säger Patric Johansson som fick gå mållös från plan.

– Patric har aldrig varit någon målskytt. Däremot gör han ett stort jobb, särskilt defensivt. Han ska vara nöjd med matchen, säger Stig. Division II-mötet lär knappast gå till historien som någon av de bästa matcherna i Kristianstads Ishall.

Annons

I KIK var det egentligen bara tredjefemman med ungdomarna Andreas Lindwall, Johan Molldén, Johan Jacobsson, Mikael Larsson och matchhjälten Johan Wångå som imponerade.

– Det hände något hela tiden när de var på isen. Och det var extra kul att de fick avgöra. Det blev pricken över i:et, säger den nye assisterande tränaren Tony Jonsson.

– Men glöm inte unge Christian Ozimek i förstafemman. Jag tycker att han gjorde en mycket bra match. Kul att han fick göra ett mål också, säger tränaren Risto Kurkinenen.

De två nya backarna Ken Eddy och Erik Hjälm visade igår för första gången upp sig för hemmapubliken och svarade för stabila insatser utan glänsa. I och med segern är KIK en poäng närmare kvalstrecket.

Ytterligare tre återstår att hämta in.

– Det är självklart vårt mål att göra det. Vi hör hemma bland de fyra främsta och jag hoppas att vi klarar det, säger Patric Johansson.

Pappa Stig är säker:

– KIK har ett bra lag och det skulle förvåna mig om de inte går till kvalspel.

Ditt Lund ligger näst sist. Hur ser framtiden ut?

– Vår nya ishall ska stå klar 2005, så det kommer att satsas näst år. Målet är att ha ett division I-lag när hallen invigs och därför blir man lite orolig när vi ligger på kvalplats till division III...

Annons

Anders Thell

Matchfakta

Kristianstads IK–Lunds IS 5–3 (1–1, 3–2, 1–0)

Första perioden:0–1 (13.46) Tobias Berg (Erik Sjögren), 1–1 (17.36) Per Schlyter (Andreas Larsson.

Utvisningar:KIK: 1x2 min. Lund: 1x2 min.

Skott:13–7.

Andra perioden:2–1 (1.18) Christian Ozimek (Andreas Larsson), 3–1 (3.45) Mikael Larsson (Mats Graesén och Johan Molldén), 3–2 (14.05) Andreas Timglas (Andreas Charalabidis), 4–2 (16.26) Johan Jacobsson (Mikael Larsson), 4–3 (19.25) Daniel Olofsson (Simon Edberg).

Utvisningar: KIK:2x2 min.Lund:2x2 min.

Skott:11–6.

Tredje perioden:5–3 (15.18) Johan Wångå (Johan Jacobsson).

Annons

Utvisningar: KIK:1x2 min. Lund:1x2 min.

Skott:10–5 (34–18).

Domare:Per-Olof Mörck.

Publik:580.

ISHOCKEY KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons