Annons

Kim jobbar skift

Division I med KFUM Kristianstad. Elitserien i Danmark med nykomlingen Brönshöj. Kim Nilsson, 16, dubbeljobbar den här säsongen.
Sport • Publicerad 5 september 2011
Dubbeljobbar. Kim Nilsson spelar i division I med KFUM Kristianstad och dessutom med Brönshöj i den danska elitserien.
Dubbeljobbar. Kim Nilsson spelar i division I med KFUM Kristianstad och dessutom med Brönshöj i den danska elitserien.Foto: Bosse Nilsson

Bladetsporten träffar pingistalangen under Kristianstad Open som arrangeras i Idrottshallen.

Kim visar att han skött sommarträningen. 16-åringen vinner klassen för herrjuniorer upp till 20 år och går till kvartsfinal i Herrsingel Öppen.

Annons

Här blir Martin Lovén, som lämnat KFUM Kristianstad för BTK Enig, för svår. Martin, som är två år äldre än Kim, vinner med 3–1 i set.

– Lite surt. Jag hade läge att ta tredje set och då hade det kanske slutat annorlunda, säger Kim.

I herrjuniorfinalen väntade ett annat bekant ansikte – klubbkompisen Jimmy Tay. Här hade Kim marginalerna på sin sida – 11–6 i femte och avgörande set.

– Det var ganska låst och nervöst spel, men så kan vi också varandra utan och innan, säger Kim.

Topp tre är målet

KFUM Kristianstad åkte, trots en mycket bra start, ur superettan förra säsongen. Martin Lovén har lämnat för BTK Enig – men i övrigt har KFUM fått behålla laget. Det innebär bröderna Andreas och Daniel Engblom, Jimmy Tay – och så kommer Kim Nilsson att ersätta Martin Lovén.

– Jag spelade en match förra säsongen, men division I känns som en lagom utmaning, säger Kim, som tror att laget har kapacitet att vara med och slåss i toppen.

– Topp tre är målsättningen. Ajax (Borrby) har ett rutinerat lag och Eslövs talanger kommer också att bli farliga.

Tränar åtta pass i veckan

Kim vet vad han snackar om. Till vardags bor, studerar och tränar KFUM-talangen i Eslöv – landets mekka när det gäller bordtennis.

Annons

– Jag går första året på pingisgymnasiet (läser ekonomi) och tränar med Eslövs elitserielag.

Totalt blir det åtta pingispass i veckan. Dessutom tre fyspass.

– Det är mycket träning, men det är inga problem. Pingis är det roligaste som finns, och mitt mål är att en dag få spela i landslaget och försörja mig på sporten.

Spela i Danmark

Ännu så länge handlar det bara om fickpengar. Danske elitserienykomlingen Brönshöj har skrivit kontrakt med Kim.

– Jag får alla resor betalda och lite fickpengar, men framför allt hoppas jag få tuffa matcher som gör att jag utvecklas.

Ett mål under säsongen är att ta en plats i juniorlandslaget. Fyra platser finns till förfogande.

– Hampus Söderlund är given, men bakom honom är det helt öppet och jag tillhör helt klart en av dom som har chansen, säger Kim, som vet vad han måste förbättra.

– Framför allt handlar det om serve- och servereturer och att hitta en stabil förstaöppning.

Att döma av insatsen i Kristianstad Open så har han redan kommit en bra bit på vägen.

INTERNAL INTERNAL
Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons