Annons

Kina blev en överraskning

Sport • Publicerad 30 januari 2004

I dag börjar uppladdningen inför OS. Då möter svenska damlandslaget i fotboll USA i säsongens första internationella turnering – i Kina.

– Det känns kul att komma igång och bra att komma upp i ett internationellt tempo redan i uppbyggnadsfasen, säger Malin Moström, kapten för damlandslaget.

Annons

Silvertjejerna från VM anlände till mångmiljonstaden Shenzhen i Guangdongprovinsen i södra Kina i tisdags efter en nära 30 timmar lång resa. Den första överraskningen som mötte dem var – kyla. Subtropiska Guangdong har drabbats av en ovanlig köldknäpp för säsongen med bara några plusgrader.

–Alla har frusit, även på nätterna. På träningen i onsdags var det ruggigt, berättar förbundskapten Marika Domanski Lyfors.

Sverige som tog silvermedalj i VM i höstas möter världens övriga toppnationer i damfotboll, USA, Kanada och Kina. Bara regerande världsmästarna Tyskland saknas.

–Det känns härligt att komma ut på en grön gräsplan igen. Jag känner mig sugen på att spela match, kommenterade anfallsstjärnan från VM, Victoria Svensson. (TT)

FOTBOLL KRISTIANSTAD
FOTBOLL
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons