Annons

Kindberg överklagar mutbrottsdom: "Djupt kränkt"

Tidigare Östersunds-ordföranden Daniel Kindberg överklagar den dom som fastställde att han ska avtjäna två år och sex månader i fängelse för mutbrott.
Kindberg är "djupt kränkt" över formuleringarna i tingsrättens dom, skriver han i en kommentar till TT.
Fotboll • Publicerad 11 juli 2022
Daniel Kindberg, här med advokaten Olle Kullinger, överklagar tingsrättens dom. Arkivbild
Daniel Kindberg, här med advokaten Olle Kullinger, överklagar tingsrättens dom. ArkivbildFoto: Mats Andersson/TT

Daniel Kindberg dömdes i juni i Östersunds tingsrätt för grovt tagande av muta, medhjälp till grovt bokföringsbrott samt medhjälp till försvårande av skattekontroll, grovt brott.

Påföljden blev två år och sex månaders fängelse samt näringsförbud i tre år. Kindberg ska även betala knappt 5,5 miljoner kronor till staten som förverkat utbyte av brott.

Annons

Nu meddelar Daniel Kindberg att han ämnar att överklaga domen.

"Vid en noggrann analys och genomläsning är jag djupt kränkt på det sätt domen i tingsrätten är skriven", skriver han.

Kindberg skriver vidare:

"Det råder ingen tvekan om att de många motsägande och grova felaktigheter som tydligt återfinns i domen utgör grova rättegångsfel. För mig är det dock helt meningslöst att återförvisa målet åter till Östersunds tingsrätt, det är djupt beklagligt att det vi sa innan och under rättegången visar sig stämma. Jag kan aldrig få en rättvis rättegång i Östersund."

Kindberg meddelar att han i stället ser fram emot en prövning i hovrätten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons