Annons

Kinhult och Ström skuggar täten i Kalifornien

Både Frida Kinhult och Linnea Ström var bland de allra bästa under andra rundan i LPGA-tourtävlingen i Kalifornien. De svenska golfarna ligger 12:a respektive 16:e inför helgens spel.
Golf • Publicerad 1 april 2023
Linnea Ström. Arkivbild.
Linnea Ström. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Bara tre spelare var vassare än Linnea Ström under fredagens spel. Fem birdies och resten par gav 66 slag och göteborgskan ligger –3 totalt efter två rundor. På den tredje rundan får Ström mäta sina krafter i en tvåboll med världstvåan Nelly Korda.

Frida Kinhult fick ingen bra start med två tidiga bogeys, men avslutningen var vass. Det blev sex birdies på de tolv sista hålen och 67 slag på rundan. Kinhult ligger –4 och har sex slag upp till tätduon.

Annons

Leder på –10 gör Yin Ruoning, Kina, och Kim Hyo-joo, Sydkorea.

Även Maja Stark (40:e, på par) och Pernilla Lindberg (51:a, +1) får spela vidare i helgen. Däremot är det färdigspelat för Madelene Sagström, Ellinor Südow, Linnea Johansson och Dani Holmqvist.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons