Annons

Kivlenieks hedrades i natt inför nedsläpp

Columbus Blue NHL-målvakt Matiss Kivlenieks tragiska bortgång skakade ishockeyvärlden inför den fjärde matchen i finalserien mellan Tampa Bay och Montreal.
Innan nedsläpp i Stanley Cup-matchen i Kanada hedrades letten med en tyst minut.
Ishockey • Publicerad 6 juli 2021
Ishockeymålvakten Matiss Kivlenieks efter en olycka. Arkivbild.
Ishockeymålvakten Matiss Kivlenieks efter en olycka. Arkivbild.Foto: Kathy Willens/AP/TT

"NHL-familjen sörjer den tragiska bortgången av Columbus Blue Jackets målvakt Matiss Kivlenieks. Vi sänder våra djupaste sympatier till hans familj, vänner och lagkamrater i den här svåra perioden", sade speakerrösten i Bell Centre.

Klubben twittrade efteråt och tackade för stödet.

Annons

"Tack till alla inom hockeyvärlden för er hjälp under den här tiden. Vi älskar dig, Kivi", skrev de.

Under måndagskvällen framkom uppgifter om att Kivlenieks blivit träffad av fyrverkerier och att dödsorsaken var trauma mot bröstkorgen.

Matiss Kivlenieks blev 24 år.

Montreal vann matchen med 3–2 efter förlängning och reducerade matchserien till 1–3. Nästa match spelas i Tampa natten mot torsdag svensk tid. Då har Floridalaget återigen chansen att bli Stanley Cup-mästare, för andra året i följd.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons