Annons

Klæbo står över Falun – kan tappa sprintcupen

Johannes Høsflot Klæbo kommer inte till start i världscupavslutningen i Falun till helgen.
Norrmannen är fortfarande påverkad av covid-19, som han och flera andra norska åkare drog på sig efter tävlingarna i Lahtis.
Skidor • Publicerad 9 mars 2022
Johannes Høsflot Klæbo står över Falun. Arkivbild
Johannes Høsflot Klæbo står över Falun. ArkivbildFoto: Torstein Bøe/NTB/TT

"Det är dessvärre för tidigt för Johannes att köra skidlopp efter coronasmittan", säger landslagstränaren Arild Monsen i ett pressmeddelande.

25-åringen hade hållit sig smittfri de senaste två åren tack vare noggranna smittskyddsåtgärder, men när stora delar av den norska truppen smittades kunde inte heller Klæbo hålla sig frisk.

Annons

"Jag har gjort allt vad jag kan i nästan två års tid för att hålla mig smittfri. Jag klarade det länge, men resan till Finland blev tydligen för mycket", sade stjärnan förra veckan.

Klæbo får inte avsluta säsongen med en seger i Falun, men han har redan säkrat segern i den totala världscupen. Sprintcupen är däremot inte säkrad. Fransmannen Richard Jouve, som tog hem sprinten i Drammen, kan med en seger ta över förstaplatsen med fem poängs marginal.

I tävlingarna i Falun körs, förutom sprint och 10 respektive 15 kilometer, för första gången även mixedstafett och mixad lagsprint.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons