Annons

Klart: Albert Ejupi lämnar KFC för Varberg

Kristianstad FC-mittfältaren Albert Ejupi lämnar klubben. 25-åringen är klar för superettanklubben Varbergs BoIS.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 8 december 2017
Albert Ejupi.
Albert Ejupi.Foto: Varbergs BoIS

Albert Ejupis framtid i Kristianstad FC har varit osäker under hösten. Han gjorde tidigt klart att han ville lämna klubben och valde att utnyttjade sin option om att bryta kontraktet efter säsongen. Ejupi petades också från truppen efter att han inte velat spela på positionen där KFC-tränaren Atli Edvaldsson hade placerat honom.

Nu är Ejupis nya klubb klar. Och det blir alltså ett steg upp till superettan för 25-åringen, som under fredagen presenterades för Varbergs BoIS.

Annons

– Albert är en spelskicklig mittfältare som gillar att styra tempot i matcherna. Trots sin storlek besitter han en fin teknik. Vi ser Albert som en viktig spelare inför kommande säsong, säger Varbergs sportchef Kujtim Bala till klubbens hemsida.

Den förre KFC-tränaren Joakim Persson tränar numera Varberg – en viktig detalj i Albert Ejupis klubbval.

– Det gör mycket att ”Jocke” är där nu. Det fanns fler klubbar i superettan som var intresserade, men när ”Jocke” tog över Varberg var det inte ett svårt beslut. Det spelar stor roll att han är där, säger Albert Ejupi.

Han vill använda dig på den position du vill spela på?

– Ja, precis. På samma sätt som i Kristianstad, det passar mig perfekt.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons