Annons

Klart: Bjärsmyr återvänder till Blåvitt

Mattias Bjärsmyr är tillbaka i IFK Göteborg. Försvarsspelaren har skrivit på för resten av 2020, med option på ett år till.
"Alla som känner mig vet vad Blåvitt betyder för mig", säger han.
Fotboll • Publicerad 13 juni 2020
Mattias Bjärsmyr är tillbaka i IFK Göteborg. Arkivbild.
Mattias Bjärsmyr är tillbaka i IFK Göteborg. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson

Mattias Bjärsmyr var kontraktslös och har tränat med IFK Göteborg under våren. Att han skulle förstärka det allsvenska laget var ingen överraskning och nyheten kommer dagen före den allsvenska premiären.

Bjärsmyr kommer närmast från turkiska klubben Genclerbirligi. Det blir tredje sessionen i Blåvitt för spelaren som gjorde 372 matcher under perioden 2005-2009 samt 2012-2015.

Annons

"Kamratgården är som ett andra hem för mig. Det var här jag tog mina första rejäla steg som fotbollsspelare. Det känns spännande att jag får chansen att komma tillbaka till klubben i mitt hjärta", säger 34-åringen i ett pressmeddelande.

IFK Göteborg är en av de klubbar som har rustat mest under coronauppehållet. Mittfältarna Jakob Johansson och Alexander Farnerud har tillkommit och det har även ryktats om att Marcus Berg skulle vara på väg tillbaka.

Det svenska transferfönstret stänger under lördagen inför söndagens premiär då IFK Göteborg möter Elfsborg.

Eftersom Bjärsmyr var kontraktslös har IFK Göteborg inte betalat någon övergångssumma och klubben uppger att det är externa finansiärer som bekostar värvningen.

"Mattias blir ett nyttigt tillskott. Vi har letat efter en mittback och han är sugen på att visa sina egenskaper både planen och utanför planen. Egenskaper som vi behöver i vårt truppbygge", säger sportchef Kennet Andersson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons