Annons

Klart: Då körs F1-premiären i Österrike

Formel 1 har fått grönt ljus att återuppta. Den 3–5 juli körs premiären på banan i Spielberg.
Dessutom är ytterligare sju deltävlingar bekräftade.
Bilsport • Publicerad 2 juni 2020
Formel 1 har fått grönt ljus. Den 3–5 juli körs premiären i Österrike. Arkivbild.
Formel 1 har fått grönt ljus. Den 3–5 juli körs premiären i Österrike. Arkivbild.Foto: Ronald Zak/AP/TT

Redan i förra veckan gav Österrikes hälsominister Rudolf Anschober grönt ljus för formel 1 i landet i juli.

Nu har organisationen själv bekräftat att så blir fallet. Den 3–5 juli körs premiären på Red Bull Ring i Spielberg. På Twitter har formel 1 presenterat programmet för de åtta första deltävlingarna. Gemensamt för dessa är att alla kommer köras i Europa. Inledningen blir intensiv med sex race på sju veckor.

Annons

Förutom i Österrike har även Ungern, Storbritannien, Spanien, Belgien och Italien fått en deltävling vardera. Schemat sträcker sig så här långt till den 4–6 september. Fler deltävlingar kommer att presenteras framöver. Ambitionen är att få ihop 15–18 race, men med nuvarande åtta tävlingar uppfyller F1 redan nu kravet i reglementet på antalet tävlingar för att kunna kora en mästare.

Formel 1 har en utförlig plan klar för hur man ska undvika smittspridning av covid-19. F1 jobbar intensivt tillsammans med organisationens läkare för att hitta en hållbar metod för att hålla teamen isolerade. Ett av kraven är att ha minimalt med personal kring bilarna. Dessutom genomförs regelbundna corona-tester.

Fakta: Så körs deltävlingarna

3–5 juli: Österrike

10–12 juli: Österrike

17–19 juli: Ungern

31 juli–2 augusti: Storbritannien

7–9 augusti: Storbritannien

14–16 augusti: Spanien

28–30 augusti: Belgien

4–6 september: Italien

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons