Annons

Klart: JVM 2023 flyttas till Kanada

Juniorkronorna får ta sig till Kanada och spela JVM två gånger i år.
Nu är det klart att städerna Halifax och Moncton arrangerar ishockeymästerskapet som avgörs 26 december 2022–5 januari 2023.
Ishockey • Publicerad 6 maj 2022
Kanadas Donovan Sebrango firar ett mål mot Tjeckien i det JVM som avbröts i vintras och spelas om i Edmonton i sommar. Nu är det klart att även JVM vid årsskiftet avgörs i Kanada. Arkivbild.
Kanadas Donovan Sebrango firar ett mål mot Tjeckien i det JVM som avbröts i vintras och spelas om i Edmonton i sommar. Nu är det klart att även JVM vid årsskiftet avgörs i Kanada. Arkivbild.Foto: Jason Franson/AP/TT

Vinterns avbrutna – på grund av pandemin – mästerskap ska spelas om från start i Edmonton i augusti.

Bara fyra månader senare är det dags för vinnaren att försöka försvara titeln – då i provinserna Nova Scotia och New Brunswick.

Annons

Internationella ishockeyförbundet, IIHF, beslutade tidigare i år att frånta Ryssland JVM 2023 på grund av invasionen av Ukraina.

"Det här är två fantastiska städer med högkvalitativa arenor och passionerade hockeyfans som stöder juniorhockey. Jag berömmer det kanadensiska ishockeyförbundet för att ha hittat två fantastiska värdar på så kort tid och jag ser fram emot juniorvärldsmästerskapet 2023", säger förbundets ordförande Luc Tardif i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons