Klart: Nyckelspelare i KFC lämnar för superettan

Det har ryktats en längre tid om André Kamps vara eller icke vara i KFC.
Nu kommer beslutet.
Nyckelspelaren lämnar KFC för spel i superettanklubben IK Brage.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 9 augusti 2018
André Kamp lämnar Kristianstad FC.
André Kamp lämnar Kristianstad FC.Foto: Tommy Svensson

Samtidigt som KFC presenterade nytt kom nästa tunga besked för klubben.

Talangen och den egna produkten André Kamp lämnar klubben för superettan och IK Brage.

– Det är med både glädje och sorg som vi släpper Kamp. Klart att vi gärna hade haft han kvar i höst, men samtidigt kan vi inte stå i vägen för en talang som vill högre upp, säger Dennis Nanasi.

19-åringen har haft en betydande roll på KFC:s mittfält den här säsongen. Han gjorde seniordebut redan 2014, då i Kristianstads FF.

Nu är han klar för fyra år i superettanklubben IK Brage.

– Det är jättebra för Kamp och han har verkligen förtjänat det. Det är en otroligt lojal kille som gjort mycket för den här klubben, säger KFC-tränaren Besnik Llazani.

Men det är ett tungt tapp för er?

– Absolut, så är det ju. Men vi kan inte göra så mycket. Det här var en övergång som förr eller senare hade hänt och nu fanns det mycket intresse för honom och han ville ta chansen.

KFC tappar dock inte Kamp utan att få någon ersättning. Klubben får både en summa för spelaren och även en procentsats vid en eventuell vidareförsäljning.

– Jag tänker dock inte gå in på några detaljer, det är mellan oss klubbar, säger Nanasi.

André Kamp berättar själv för klubben hemsida om flytten:

– Jag har trivts fantastiskt bra i Kristianstad, men den här möjligheten vill jag inte missa. Brage har visat ett stort intressen under en tid och det känns skönt att det löst sig.

Robin NilssonSkicka e-post
Per WiderbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.