Annons

Klart: Tre Kronor Karjalamästare i kavaj

Ishockey • Publicerad 13 november 2022
Tre Kronor vinner Karjalaturneringen, vilket står klart redan inför den avslutande matchen mot Finland.
Tre Kronor vinner Karjalaturneringen, vilket står klart redan inför den avslutande matchen mot Finland.Foto: Vesa Moilanen/AP/TT

15.30 ställs Tre Kronor mot Finland i Åbohallen i den sista matchen av Karjalaturneringen. Och de blågula spelarna kliver in till bataljen med vetskapen om att de redan vunnit turneringen.

Då Tjeckien–Schweiz, tidigare på söndagen, gick till förlängning (schweizisk seger) innebär det att inget av lagen kan passera Tre Kronor.

Annons

Schweiz slutade på fem poäng, samma som Tre Kronor har inför fajten mot Finland, men inbördes möten avgör till svensk fördel.

Tjeckien slutade på fyra poäng medan Finland har en poäng inför Tre Kronor-matchen, alltså kan inte heller finländarna passera Tre Kronor.

Det här är andra året i rad som Tre Kronor vinner Karjalaturneringen och för nye förbundskaptenen Sam Hallam blev det en smakstart på nya jobbet.

Fakta: Tre Kronors säsong

Så här fortsätter Tre Kronors säsong:

15-18 december: Swiss Hockey Games, Euro Hockey Tour (Fribourg, Schweiz).

9-12 februari 2023: Beijer Hockey Games, EHT (Malmö).

10-16 april: Dubbellandskamper Sverige–Norge (Sverige).

17-23 april: Dubbellandskamper Danmark–Sverige (Danmark).

24-30 april: Dubbellandskamper Sverige–Finland (Sverige).

1-7 maj: Czech Hockey Games, EHT (Tjeckien).

10-28 maj: VM (Tammerfors, Riga).

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons