Annons

"Knippet" valde IFK Hässleholm

Anders Karlsson har varit ett jagat villebråd för division II-klubbarna i norra Skåne. Men nu har ”Knippet” bestämt sig. Det blev IFK Hässleholm som vann dragkampen.
Sport • Publicerad 2 december 2002
Anders Karlsson.
Anders Karlsson.Foto: 

– Det ska bli skönt att kunna cykla till träningarna igen, säger ”Knippet”, som efter tio år på ”flykt” nu är tillbaka i Hässleholm. Det var efter kvalet till allsvenskan 1993 som Anders Karlsson valde att lämna IFK Hässleholm och via IFK Knislinge, Åhus HBK och Ängelholms FF är han nu tillbaka i klubben. – ”Knippet” har varit vår önskespelare, så det är klart att vi är nöjda, säger Åke Johansson. – Han är rätt typ av spelare och passar bra in i vårt spel... IFK Hässleholm var inte ensamt om att vilja ha ”Knippet” till nästa säsong. Seriekonkurrenterna Ängelholm och Kristianstads FF var båda intresserade. – Det är smickrande att det är många klubbar som hört av sig. Att jag skulle lämna Ängelholm växte fram under hösten. Jag jobbar heltid och det är svårt att kombinera med fotboll på så hög nivå, säger ”Knippet”. – Kristianstads FF:s satsning låter verkligen intressant, men det känns som om jag valt rätt. Jag ville slippa pendlandet och det gör jag nu... Känns det som du valt rätt om du tittar till det idrottsliga också? – Hässleholms lag är mycket intressant, men det är givetvis inte bra att man tappar sina två mittbackar. Förhoppningsvis hittar man bra ersättare, säger ”Knippet”. Mittbackarna Stefan Noresson och Jacob Gudiol lämnar ett stort tomrum efter sig. Men Åke Johansson hoppas att hitta ersättarna snart. En tänkbar sådan kan vara Mjällbys mittfältare Dan Olofsson, som har tränat med klubben de senaste veckorna. – Dan vill till oss och vi är mycket intresserade. Förhoppningsvis kan vi lösa det snart, säger Åke Johansson. Men Dan är ju mittfältare? – Jag ser inget hinder i att man skolar om honom till mittback. Det kommer han att klara bra och det finns säkert fler spelare att skola om. – Men det är inte jag som tar ut laget, så det ska inte jag lägga mig i. Fyra andra spelare som IFK Hässleholm hoppas kunna knyta till sig är talangerna Johan Persson, Tollarp, Peter Eriksson, Osby, Erik Persson, Hästveda, och Martin Olofsson, Bjärnum. Ryktet går att ni även är intresserade av Fredrik Lowén. Stämmer det? – Vi gjorde ett försök att lösa honom från Åhus ifjol och misslyckades. I dagsläget finns inte Lowén med i våra planer, säger Åke Johansson. Lowén själv har inga klubbar på gång, men räknar med att spela fotboll även nästa säsong. Jonas Nilsson

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons